Sport

Nyolc góllal vertek rá a győriek a dán csapatra

Második mérkőzését is megnyerte a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, és ezzel nagy lépést tett az elődöntőbe jutás felé. Karl Erik Böhn vezetőedző együttese vasárnap a dán Midtjyllandot győzte hazai pályán.

A Bajnokok Ligája középdöntő 1. csoportjának második fordulójában a Győri Audi ETO KC a dán Midtjylland csapatát fogadta a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A meccset Lekic gólja nyitotta, s bár a 13. percig csak a győri csapat vezetett, az előnyük mindig egyetlen gól volt. Az első félidő felénél sikerült kétgólos előnyt kicsikarni, amit csak nagyon lassan tudtak tovább növelni. A szünetben 17- 13-ra vezettek, s bár néha akadozott a gépezet, egyértelműen úgy tűnt, a győzelem nem forog veszélyben.

A második játékrész első tíz perce egyértelműen az ETO-é volt, különösen Lekic, Löke, valamint Pálinger volt elemében. S amikor már a szurkolók közül mindenki azt hitte: jön a gála, 25-18-ról 25-22-re jöttek fel a dánok. Innentől kezdve folyamatosan nőtt a két csapat közti különbség. Két perccel a vége előtt zúgott a „Játszik az ETO!”. Ekkor már nyolccal góllal vezetett a helyi csapat. Az utolsó percet már állva tombolta végig a telt háznyi közönség, amely a lefújás után hatalmas ünneplésben részesítette a kedvenceket, akik 35-27 arányban legyőzték dán ellenfelüket.

Gólszerzőink: Löke 11, Radicevic 5, Lekic 5, Görbicz 4, Vérten 4, Hornyák 3, Amorim 3.
A Győri ETO KC a két mérkőzés után százszázalékos a csoportban.

A Győr egy hét múlva Karl Erik Böhn és Heidi Löke volt csapatát, a Larvikot fogadja, és ha ismét nyer, akkor “fél lábbal” már az elődöntőben érezheti magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik