Sport

Fantasztikus záró harmad

Negyven percen át altatta a Linz csapatát a SAPA Fehérvár AV 19, majd állva hagyta ellenfelét, húsz perc alatt ötször vette be kapuját, magabiztos sikert aratva.

.  
Vasárnap a tabella harmadik helyén várhatta a listavezető EHC Liwest Black Wings Linz együttesét a SAPA Fehérvár AV 19 gárdája. A vendégek azon kevés csapat közé tartoztak az EBEL mezőnyében, amely ellen a szezonban még nem tudott nyerni a Volán. Az első harmad ugyan kiegyenlített játékot hozott, de a linziek lőtték az első két gólt, és erre csupán egy hazai válasz érkezett. Kétségtelen, hogy a keményen, és szervezetten védekező ezüstsisakosok védelmi reteszét nehéz volt feltörni, de néhány bizonytalan megmozdulásuk azért jelezte – ők is tudnak hibázni. A középső játékrészben újfent meglettek volna a fehérvári sanszok, de nem kevesebb, mint három emberelőny veszett kárba, míg a Linz egy előnyt kihasznált. A Sors azonban a záró húsz percben kegyes volt, visszaadta mindazt, amit korábban elvett. Más kérdés, hogy régen láttunk ilyen parádés, és hazai részről gólgazdag harmadot. Palkovics találata után egy vitatott gólt megadtak – ezt Derek Ryan jegyezte – a bírók a videó megtekintése után. És még nem volt vége! Kovács Csaba duplája már a fehérváriak vezetését hozta a meccs lefújása előtt tizenkét perccel, majd Vas Márton, és Mihály Árpád üres kapus gólja egyben a magabiztos sikert jelentette.

Jegyzőkönyv:

SAPA Fehérvár AV 19 – EHC Liwest Black Wings Linz 6-3 (1-2, 0-1, 5-0)
Székesfehérvár, 3500 néző
Vezette: Dremelj (szlovén), Jelinek (osztrák), Rakovic (szlovén), Siegl (osztrák).

Fehérvár: Munro – Horváth A. (1), Durco, Sofron 1 (1), Vas M. 1 (1), Ladányi (1) – Dacosta, Pratt, Mihály Á. 1, Ryan (1), Magosi – Láda B. (1), Sille (1), Palkovics 1 (1), Sikorcin 1 (1), Kovács Cs. 1 (1) – Hetényi P., Orbán, Németh A., Benk (2), Tóth A.

Linz: Hirn – Murphy, Veidemann, Baumgartner, Oulette, Grabher Meier – MacDonald, Alavaara (1), Keller 1, Irmen (2), Mairtitsch 2 (1) – Lukas, Mayr, Spannring, Oberkofler, Wolf – Mitterdorfer, Scholz, Nachbaur, Lebler, Rassl.

Kiállítások: 10 perc illetve 18 perc + 10 perc fegyelmi és végleges fegyelmi (Irmen)

Edzőszemmel:

–   A második szünetben semmi különöset nem mondtam a fiúknak, ugyanis úgy ítéltem meg, hogy volt elég helyzetünk az első két játékrészben, csupán arra hívtam fel a figyelmet, hogy nyugodtan játszanak, és figyeljenek az emberelőnyök értékesítésére. Éreztem azt, hogy ez előbb-utóbb kifizetődik, biztosan meglesz az eredménye. Így is lett, nem tévedtem, az előnyöket belőttük, és fokozatosan megfordítottuk a mérkőzést. – Kevin Primeau a Fehérvár edzője

–    Elég kétarcú mérkőzés volt, a harmadik harmad előtt arról beszélgettünk, hogy el kell kerülnünk a felesleges kiállításokat. Sajnos nem sikerült, egymás után mentünk ki a büntető padra, a hazai csapat, pedig tudott élni ezekkel a lehetőségekkel. Minden mérkőzésből lehet tanulni, így ebből is fogunk, a rájátszásra. –  Rob Daum a Linz edzője

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik