Sport

Konkoly Csaba az Alcoa FKC élén

Ahogyan számítani lehetett rá a múlt héten leváltott Mihály Attila helyére Konkoly Csabával egyezett meg az Alcoa FKC vezetősége.

A Győri Audi ETO KC-t zsinórban négyszer bajnoki aranyig vezető szakember a szezon végiéig kötelezte el magát Fehérvárra.

Amilyen vártatlan volt tavaly novemberben Konkoly Csaba menesztése Győrből, legalább olyan váratlanul érte azokat a hír, hogy az utóbbi időben sorra betliző Alcoa FKC-t fogja irányítani a jövőben. Szerdán délután tartotta első foglakozását a Köfém csarnokban, és láthatóan nagy rössel vetette bele magát a munkába. Nem csoda, hiszen hiányzott már számára a napi munka, annak ellenére, hogy megtartotta fehérvári szerepvállalásával párhuzamosan minden Győrhöz kötődő munkáját.

„A klubvezetéssel egyeztetve minden győri gyökeret meghagytam, dolgozom továbbra is a Bercsényi Szakközépiskolában, és megmarad az utánpótlás szakág vezetői posztom is az ETO-nál. A bajnokságból hátralevő öt hónapban leszek Fehérváron, a délelőtti, illetve a délután edzéseket beosztjuk Siti Beával egymás között” – fogalmazott.

Kétségtelen, hogy a szakember egy teljesen más világba csöppent, hiszen néhány hónappal ezelőtt még a Bajnokok Ligája elsőségéért küzdő gárda élén áll, míg az Alcoa FKC jelenleg a tabella alsó régiójában foglal helyet.


„Január közepén jött az első telefon, igazság szerint én szerettem volna együtt dolgozni Mihály Attilával – az ő munkáját elismerve, aztán ő nem maradt a klub kötelékében. Én felkértem őt, az elején még úgy is tűnt, hogy ez megvalósul, hozzáteszem én nem szerettem volna elvenni az ő pozícióját”
– tudtuk meg a váltás előzményeit. Konkoly tehát nem az ismeretlenbe csöppent, többször megnézte leendő csapatát, és abban a tekintetben sem volt számára az Alcoa FKC, hogy a Győrrel többször meccselt ellenük, és véleménye szerint mindig megnehezítették a dolgukat Krisztina Triscsukék. „Még van néhány arc, és név, akikkel nem találkoztam közelebbről, de az ismertség természetesen azért megvolt” – hangsúlyozta.

Először szombaton ülhet le hivatalos mérkőzésen a fehérvári kispadra, méghozzá rögtön a KEK nyolcaddöntőjének visszavágóján, Zajecarban. „Siti Beával közösen irányítjuk a csapatot.” – mondta igen határozottan. Balássi Imre klubelnök lényegében rám bízta, hogy mikor csatlakozok a csapathoz, mert azért elsősorban a magyar bajnokságban való szereplés a legfontosabb, de én úgy éreztem, hogy már most a csapat mellett van a helyem, annak ellenére, hogy egy keresztszalag műtét után vagyok, és lábadozom” – tudtuk meg.

A magyar pontvadászatban jelenleg 9. helyen áll a gárda, ez messze elmarad az előzetesen eltervezett 5.-6. helytől, kíváncsiak voltunk az új szakvezető milyen célokkal vág neki az elkövetkező hónapoknak? „Szakmai kihívásnak érzem, ezért is vállaltam el a feladatot. Mihály Attila kollégám munkáját szeretnénk folytatni, és nem lehet más célkitűzésünk, mint, hogy a minél jobb helyezés kiharcolása. Hátravan még a bajnokság alapszakaszából öt forduló, benne rangadók, négypontos meccsek. A saját kezünkben van a sorsunk, és jól felépítve akár kedvező pozícióba is kerülhetünk. A legjobb tudásom szerint igyekszem ezekre felkészíteni a csapatot. Olyan munkát szeretnék elvégezni, amelyen látszódik a kezem nyoma!” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik