Sport

Szebbik arcát mutatta az Alcoa FKC

Hosszú hetek eredménytelensége után a KEK nyolcaddöntőjében ismét tűzzel, és szívvel lélekkel játszó Alcoa FKC-t láthattunk, amely négygólos előnyt kovácsolt a jövő szombati visszavágóra.

Az azért már jelent valamit, ha egy csapat több mint tíz percig nem kap gólt, és egy félidőben mindössze hatszor tudják bevenni a kapuját. Mindez jellemezte az Alcoa FKC első félidei produkcióját, amelyet szinte teljes transzban éltek meg a fehérvári lányok. Mindenki tette a dolgát, nyoma sem volt az előző hetek kilátástalan, színtelen-szagtalan játékának. Amit Siti Bea megbízott edző, valamint segítője Deli Rita elterveztek megvalósította a csapat, űzték-hajtották a sokkal termetesebb szerbeket, akiket láthatóan meglepett a fehérváriak kemény, agresszív védekezése. Elől, pedig a Tilinger Tamara – Triscsuk Kristina duóval nem tudtak mit kezdeni, ők a félidő a tizenegy góljából kilencet szereztek. Szikora Melinda a kapuban még a biztosan gólnak látszó helyzeteket is megfogta, szinte megbabonázva ezzel az ellenfél rutinos lövőit. Közülük csak a horvát válogatott szélső, Aneta Peraica volt, aki néhányszor ki tudott rajta fogni. A második félidőben ugyan nagyobb elánnal rohamozták a vendégek a fehérvári kaput, de egyszer sem tudtak feljönni két gólon belülre. A végére kissé elfáradt az Alcoa FKC, a lányokat a szívük vitte előre, és ezúttal a végjáték is az övék volt. Ragyogó győzelmet arattak!

Alcoa FKC – RK Zajecar 24-20 (11-6)

Székesfehérvár, 1000 néző
V:  Majeuszki, Tyerescsenkov  (fehéroroszok)

FEHÉRVÁR: Szikora – Niksics 4, Nikcsevics 3, Tilinger 7 (1), Horváth B., Triscsuk 9 (2), Becséri
Cs: Maruscec, Rádl 1, Németh N.
Mb.edző: Siti Bea

ZAJECAR: Pislaru – Peraica 7, Mangue 4, Matics, Pop-Lazics 1, Erics 4, Bartosics
Cs: Tomasevics (kapus), Vucskovics, Nikolic, Sztoiljkovics 1, Nisavics 3
Edző: Milan Sztankovics

Az eredmény alakulása: 6. p.: 2-0, 12. p: 4-2, 17. p.: 6-4, 23. p.: 9-5, 28. p: 9-6, 34. p: 12-8, 40. p: 16-12, 47. p: 17-13, 53. p: 20-17, 58. p.: 22-20.   

Kiállítások: 2 illetve 8 perc
Hétméteresek: 5/3 illetve 1/0
Piros lap: Tomasevics

Edzőszemmel:

– A lányok ismét bebizonyították, hogy a sportban nem mindig az esélyesebbnek kikiáltott csapat kerekedik felül. Hihetetlen módon vágyott arra a csapat, hogy kilábaljon a gödörből, ezt pedig a mai teljesítményük egyértelműen bizonyította. Büszke vagyok rájuk! – Siti Bea az Alcoa FKC megbízott edzője

– Sajnos nagyon sok technikai hibával játszottunk, gyengén lőttünk, a hazai csapat támadásban sokkal hatékonyabb volt, mint mi, és ez döntőnek bizonyult. – Milan Sztankovics az RK Zajecar edzője.

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik