Sport

Brutális bodicsek

Tudvalevő, a jégkorong kökemény sport. De ennyire?

Az osztrák jégkorongliga (EBEL) fegyelmi bizottsága hét mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Brian Leblert, a Linz játékosát. Az éllovas osztrákok – akik múlt kedden 5-4-re legyőzték a Fehérvárt – kanadai csatára vasárnap, az Olimpia Ljubljana elleni mérkőzésen első ránézésre simán ütközött a szlovén Matej Hocevartal. Leblert nem kapott a mérkőzésen büntetést, ott helyben is úgy látták a játékvezetők, hogy véletlen ütközés volt.

Csúnya eset

De, hát ugye iszonyúan gyors játék a hoki… A videó többszöri lejátszása után kiderül, hogy a szituáció egyáltalán nem igényelt ütközést, sőt, Hocevart nem is számított, számíthatott a karambolra. Leblert szándékosan felöklelte a szlovén játékost, akinek a felső- és alsóállkapocs-, továbbá járomcsontja is eltörtött. Szerencsétlen több fogát is elvesztette, amit a további baleset elkerülése érdekében a bírók és a játékostársak próbáltak az eset után eltakarítani a jégről.

Úgy látszik az EBEL testülete is többször megnézte a videofelvételt, ami alapján hét meccsre eltiltotta a kanadait. Súlyosbító körülménynek tekintette, hogy a szándékos ütközés minden előzmény nélkül történt, és Hocevarnak nem volt alkalma magát megvédeni. Lebler nemcsak a középszakasz hátralévő meccseiről marad le, hanem a negyeddöntő első négy találkozóján sem léphet pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik