Sport

Doppingveszély az iskolákban

A doppingkereskedők akár az iskolákban is felbukkanhatnak, a teljesítménynövelők elleni harcba a sportbiznisznek is anyagi részt kéne vállalnia.


“A WADA sem védett az egyre növekvő gazdasági nehézségek ellen, el kell fogadnunk a helyzetet, és meg kell vizsgálnunk, hogyan tudjuk stabilizálni a pénzügyi helyzetünket” – mondta a WADA első embere, John Fahey, aki úgy véli, eljött az idő, hogy a hatalmas pénzeket megmozgató sportbiznisz fizessen a saját maga védelme érdekében.

A WADA költségvetésének jelenleg a NOB-nak biztosítja az egyik felét, a többit a különböző nemzeti kormányok “dobják össze”.

Fahey önkritikát gyakorolt, a WADA az utóbb időben nem szentelt elég nagy figyelmet arra, hogy a doppingellenes harc fontosságát a közvélemény előtt hangsúlyozza, a vesztegetési csalások pedig átvették az elsőszámú közellenség szerepét.

“Biztosítanunk kell, hogy a sportszervezetek és a kormányok a bundázás elleni küzdelem mellett továbbra is kellő figyelmet szenteljenek a tiltott teljesítménynövelők elleni tevékenységnek”.

A WADA főigazgatója, David Howman arra hívta fel a figyelmet, hogy az emberek belefáradtak a doppingügyekbe, nem érdeli őket ez a téma. Fontos lenne megújult stratégiával a megfelelő szinten tartani az érdeklődést

“Ez nem csak sportkérdés. Tiltott anyagokat tesznek elérhetővé a gyerekek számára a középiskolákban, nagy pénzt lehet vele keresni, valós a veszély, hogy beköltözhet az otthonokba a doppingveszély”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik