Sport

A Sapa Fehérvár ismét megverte a bajnokot

A Fehérvár hosszabbítást után, büntetőkkel 4-3-ra legyőzte a Red Bull Salzburgot az osztrák jégkorong-bajnokságban.

A Volán három győzelemmel indította az EBEL középszakaszbeli mérkőzéseit, de aztán három szoros vereség következett, a Salzburg elleni presztízstalálkozó volt az a mérkőzés, amely eldöntötte, a mérleg melyik nyelve lesz súlyosabb vasárnap estére.

Nos, a győzelmek száma emelkedett. A Salzburgnak nem lehetett kellemes a két héttel ezelőtti ausztriai randevú, akkor ugyanis a magyar csapat 7-1-re tudott győzni a Red Bull otthonában. Azt követően azonnal kapust szerződtetett az RBS, a kanadai Turco nagy NHL-múlt után érkezett a csapathoz.

Daniel Welser a vendégeknek szerzett vezetést már a 4. percben, de három perccel később Láda Balázs kiegyenlített. Palkovics Krisztián második gólpasszát Kovács Csaba váltotta gólra a harmad végén, ezzel 2-1-gyel mentünk a második harmadba.

A második játékrészben nem tudott betalálni a hazai csapat, megtette viszont Earl, ezzel 2-2 állt az eredményjelzőn. Chad Klassen révén ismét megszerezte a vezetést a magyar csapat, de a Salzburg a 49. percben 3-3-ra alakította az állást, és mivel a hosszabbításban sem született gól, következtek a büntetők.

Infarktusveszély volt – értékelte egy drukker a meccs után a történteket, nagyon nem is állt messze az igazságtól: a szétlövés végén Ladányi betalált, ezzel a Sapa Fehérvár megszerezte negyedik győzelmét a középszakaszban.

A fehérvári csarnok hangrobbanásban tört ki, a Red Bull Salzburg buszénak sofőrje pedig indíthatta a buszt… A mieinknek a győzelemmel továbbra is megvan az esélye a rájátszásban pályaelőnyt érő első négy hely valamelyikének megszerzésére.

Eredmény – jégkorong, Erste Bank Liga
Sapa Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg 4-3 (2-1, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)
A magyar gólszerzők:
Láda, Kovács Cs., Klassen, Ladányi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik