Sport

Parádézott az edmontoni csatár

Nyolc pontot gyűjtött és ezzel a legendás Wayne Gretzky és Mario Lemieux "magasságába" ért fel Sam Gagner az NHL csütörtöki játéknapján.

Az Edmonton Oilers csatára, Sam Gagner négy gólt ütött és négy gólpasszt adott a Chicago Blackhawks elleni 8-4-re megnyert találkozón, az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján.

A 22 éves csatár ezzel beállította Wayne Gretzky és Paul Coffey klubcsúcsát. Előtte utoljára Mario Lemieux (Pittsburgh Penguins) produkált nyolcpontos (5 gól, 3 assziszt) estét még 1989. április 25-én (Gagner születése előtt négy hónappal). Az NHL-rekordot Darryl Sittler (Toronto Maple Leafs) tartja 10 ponttal 1976. február 7-e óta.

Gagner, Gretzky, Lemieux, Coffey és Sittler mellett még Peter Stastny, Bryan Trottier és Maurice “Rocket” Richard tudott legalább nyolc pontot összeszedni egy találkozón.

Gagner nyolc gólban vállalt szerepet:

A Nyugati-főcsoport első két helyezettjének rangadóján 3-3-as döntetlen után csak a szétlövés hozott döntést, ebben a vendég Detroit kerekedett felül a Vancouver ellen.

Eredmények – NHL

New Jersey Devils-Montreal Canadiens 5-3
Boston Bruins-Carolina Hurricanes 0-3
Philadelphia Flyers-Nashville Predators 4-1
Tampa Bay Lightning-Winnipeg Jets 1-2, hosszabbítás után
Colorado Avalanche-Minnesota Wild 0-1
Edmonton Oilers-Chicago Blackhawks 8-4
Vancouver Canucks-Detroit Red Wings 3-4, szétlövés után
San Jose Sharks-Dallas Stars 5-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik