Sport

Leszakadt a magyar bíró füle

Veszélyes sport ez a jégkorong. Bedő Péter vonalbírónak több öltéssel kellett visszavarni a fülét, amit a harmadból kiemelt korong talált telibe.

Dunaújvárosban, a DAB – C.F. 68 Brassó (romániai) jégkorong MOL Liga rájátszás elődöntőjének első mérkőzésén ugyan simán 10-3-ra hozta a DAB, de a meccs nem erről marad emlékezetes. Bedő Péter vonalbírónak biztosan nem.

Ugyan a jégkorongmérkőzéseken a játékvezető, a vonalbírók is sisakot viselnek, mégis az első harmad 10. percében egy harmadból kiemelt korong olyan szerencsétlenül találta el a palánk mellett a helyén, a vonalon álló Bedő sporttárs fülét, hogy félig leszakadt a fülcimpája. Nem tréfáról van szó kérem. Aki még nem látott korongot: 160 grammos tömörgumiról van szó, ami jelen esetben mintegy 80-100 kilométeres sebességgel haladhatott. Persze meg tudják ütni még erősebben is a játékosok a pakkot, az NHL-ben éppen tegnap állítottak fel sebbességi rekordot. A szlovák sztár, Zdeno Chara 175,1 km/órás sebességgel ütött, pontosabban ütését követően ilyen sebességre gyorsult fel a korong.


„Köszönöm, jól vagyok. Előfordul az ilyesmi a hokiban, nem olyan vészes eset ez” –
próbálta bagatellizálni az esetet hogylétét firtató kérdésünkre Bedő Péter vonalbíró.Annyi időm volt csak, hogy félrefordítsam, kicsit elhúzzam a fejem, de így is éppen fültövön talált. A fejvédőn, a fülvédőn keresztül is beszakadt a fülcimpám. A mérkőzésre kirendelt orvos ambulánsan ellátott, de azonnal mentőt hívott, így a dunaújvárosi kórházban varrták össze a fülcimpámat.”

Kérdésünkre, hogy mikor vezet újra mérkőzést mosolyogva csak ennyi mondott: „A héten lenne két utánpótlás-mérkőzésem, azt biztosan kihagyom, mert akkorára dagadt a fejem, hogy nem férne bele a sisakba, de jövő héten újra a jégen leszek!” Kemény fickók ezek a jégkorongosok!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik