Sport

A kínai bajnok kipipálva

A Football Impact Cup záró mérkőzésén a Videoton FC hátrányból fordítva legyűrte a kínai Kuangcsu Evergrande FC együttesét, ezzel, pedig harmadik lett a tornán.

Videoton FC – Kuangcsu Evergrande FC (kínai) 2–1 (1–1)
Videoton FC: Tujvel – Szolnoki, Apostolopulos (Vaskó), Caneira (P. Vinícius), J. Silva (Brachi) – Gyurcsó (Vasziljevics), Polonkai (Tóth B.), Sándor Gy. (Mitrovics) – Gosztonyi (Walter Lee), Evandro (Nikolics N.), Torghelle (Kovács I.)
Gólszerzők: Torghelle, Evandro (11-esből), ill. Csiang Ning

A marbellai mérkőzésen a kínaiak szerezték meg a vezetést, de Torghelle Sándor a 31. percben megszerezve ezzel első találatát a piros-kékeknél, egyenlített a fehérvári csapat, majd a fordulás után a támadó kiharcolt egy 11-est is, ezt Evandro értékesítette, beállítva a végeredményt.
–   Az Evergrande legyőzése nagy eredmény. Csapatukban sok rendkívül képzett és drága játékos van, vagyis komoly játékerőt képviselnek. Éppen ezért örülök, hogy eredményesek voltunk ellenük is. Egy olyan csapatot legyőzni, amely résztvevője az Ázsiai Bajnokok Ligájának, komoly dolog. – értékelte a mérkőzést Paulo Sousa klubja honlapján.

A fehérváriak számára lassan véget ér a spanyolországi edzőtábor, még egy mérkőzésük van hátra, hétfőn az orosz CSZKA Moszkva csapatával találkoznak.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik