Sport

Eusébio 70 éves

A Benfica és a portugál válogatott korábbi kiváló labdarúgója egy pohár borral ünnepli szerdán 70. születésnapját.

“Sosem gondoltam volna, hogy megérem a 70 éves kort, de hála istennek, itt vagyok, s remélem, még sokáig jó erőben leszek” – mondta a Diario de Noticias című lapnak Eusébio, minden idők egyik legjobb futballistája.

A Fekete Párducként is emlegetett sportember úgy nyilatkozott, egészségi állapota annak ellenére kifogástalan, hogy alig két hete hagyta el a kórházat, miután december közepén előbb kétoldali tüdőgyulladással, majd januárban nyakfájdalmai miatt ápolták.

“Boldog vagyok, mert két hete, amikor megvizsgáltak, az orvosom azt mondta nekem, akár egy pohár bort is ihatnék. Ezt nem is utasítom vissza e jeles alkalomkor” – mondta a mozambiki születésű legendás játékos, aki arról is beszélt, hogy a legszebb ajándék az lenne, ha volt csapata, a Benfica megnyerné idén a portugál bajnokságot.

Eusebio vezetésével a Benfica négyszer jutott BEK-döntőbe, ebből kettőt (1961, 1962) nyert meg, míg a portugál válogatottal bronzérmes volt az 1966-os világbajnokságon. A nemzeti együttesben 64-szer lépett pályára és 41 gólt szerzett. 1975-ben vonult vissza.

Eusébio nagy pillanatai:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik