Sport

45 ezer ember előtt siklott a magyar síelő

A csaknem két évtized után első magyar férfiként újra Vk-viadalon induló Farkas Norbert 45 ezer tomboló néző előtt versenyzett Schladmingban.

Az osztrák állami televízió, az ORF beszámolója alapján Farkas Norbert mintegy 45 ezer néző előtt esett át a tűzkeresztségen, és állhatott rajthoz karrierje során először Világkupa-versenyen alpesi síben, méghozzá az egyik legrangosabb megmérettetésen, a schladmingi műlesikló-Vk-n. A fiatalember természetesen az esélytelenek nyugalmával, 76-os rajtszámmal vághatott neki a pályának, ami nem könnyítette meg a helyzetét.

„Három napig megállás nélkül szakadt a hó, így a nagyon nehéz, meredek pályán a viszonyok nem voltak a legmegfelelőbbek – mondta a fiatal versenyző. – A menőket a pályától kétszáz méterre lévő hotelból néztük a többiekkel, ott melegítettünk, onnan mentünk a pályára. Mit mondjak, negyven-ötven ezer ember közé bemenni fantasztikus érzés volt. A szervezők nagyon igyekeztek, hogy minél jobb feltételeket teremtsenek, sokat locsolták a pályát, így próbálták elérni, hogy minél jobb állapotban legyen, de mire én sorra kerültem, óhatatlanul kialakultak rajta a kádak.”


„Hihetetlenül nehéz pálya volt, ilyen körülmények között nemhogy nem versenyeztem még, de még csak nem is edzettem –
mesélte a 2014-es szocsi olimpiáról álmodozó Farkas Norbert. – Az első három kapu megtétele alatt hozzászoktam a pályához, utána egy ideig nagyon jól ment a csúszás. Sajnos a közepénél egy kaput nem tudtam bevenni, és kiestem. Így is elégedett vagyok, addig nagyon jól mentem. Kicsit félelmetes volt, amikor a rajtnál vagy kétezren nézték, mit teszek, csak azt sajnálom, hogy nem tudtam beérni a célba, hogy megtudjam, milyen érzés tízezrek előtt áthaladni a vonalon. Tapasztalatszerzésnek mindenképpen jó volt ez a futam, szlalomban pedig benne van a kiesés a pakliban.”

A viadalt egyébként a hazaiak kedvence, Marcel Hirscher nyerte meg, aki Ausztriában először nyert Vk-futamot, mi több, itt ilyen rangos versenyen még csak dobogós sem volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik