Sport

Összejött a Nadal-Federer párharc

Roger Federer után Rafael Nadal is bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe. A spanyol nagy csatában nyert.

A 2009-es győztes Rafael Nadal négy szettben nyert a hetedik helyen kiemelt cseh Tomas Berdych ellen a melbourne-i Australian Open negyeddöntőjében.

Már az első szettben nagy volt a küzdelem, Nadalnak azért is kapaszkodnia kellett, hogy a rövidítést kiharcolja. A spanyol három szettlabdát is hárított a saját adogatásánál, végül azonban a tie-breakben így is elveszítette a játszmát.

A második szett is rövidítésben dőlt el, pedig Nadalnak brékelőnye volt, de Berdych visszaküzdötte magát. A cseh óriásnak ráadásul játszmalabdája volt a tie-breakben 6-5-nél, de elbizonytalanodott, Nadal pedig behúzta a rövidítést.

A folytatásban Berdych brékelőnybe került, de aztán saját szervajátékai közül kettőt is elveszített, az egyre magabiztosabbá váló Nadal pedig hozta az adogatásait. A mallorcai klasszis a negyedik szettben már csak három játékot engedélyezett ellenfelének, és végül több mint négy óra alatt megnyerte az összecsapást.

A másodikként rangsorolt Nadal az elődöntőben nagy ellenfelével, a svájci Roger Federerrel találkozik. Kettejük párharcában a spanyol vezet 17-9-re, de utolsó meccsüket, a novemberi ATP-vb-n Londonban a svájci nyerte 6:3, 6:0-ra.

“Nagyon jól ismerjük egymás játékát Rogerrel, azt szeretném, hogy jóval agresszívabban és nagyobb intenzitással teniszezzek, mint ma” – nyilatkozta a mérkőzés után a spanyol játékos. “Az a célom, hogy ki-ki meccset játsszunk, amelyen az első pillanattól kezdve éreznie kell, hogy ha pontot akar nyerni, akkor nagyon sokszor és nagyon jól kell megütnie a labdákat. Ami a mai meccset illeti, a harmadik és a negyedik szettben egészen jó tenisz jött össze: pokoli idegesen kezdtem, aztán egyre jobban ment a szekér.”

Eredmény – Australian Open, negyeddöntő
Nadal (spanyol, 2.)-Berdych (cseh, 7.) 6-7 (5-7), 7-6 (8-6), 6-4, 6-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik