Sport

Csúcsokat dönt a kéziválogatott

Az spanyolok elleni 24-24-es döntetlent 1 millió 564 ezer kézilabdabarát nézte az MTV-ben.

Az oroszok elleni, 31-31-re végződött Eb-nyitányt is 1 millió 482 ezer nézőt vonzott, ami azt is jelenti, hogy ez a két találkozó volt az utóbbi hat év legnézettebb férfi kézilabda-mérkőzése. Nem mellesleg a spanyolok elleni szerdai meccs bekerült a tíz legnézettebb műsor közé a kereskedelmi adókkal együtt vizsgált toplistán. Borítékolható, hogy a francia válogatott elleni utolsó csoportmérkőzésen újabb nézettségi csúcsot dönt a válogatott.

– Gratulálok a magyar válogatottnak, nagyon büszke vagyok a teljesítményre, amit az Európa-bajnokság első két mérkőzésén láthattunk”értékelte a kontinenstorna első két fordulóját Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a szövetség honlapján.

Ilyen akarattal és eredménnyel gyaníthatóan elégedettek lennénk a franciák ellen is

“Fél csoda, amit eddig láttunk, remélem, a továbbjutással teljessé válik, amire most már jó esélyünk van. Az oroszok és a spanyolok ellen is komoly bírói nyomás ellen kellett játszanunk, ezzel is meg kell tehát küzdenie a magyar válogatottnak. A közönség óriási támogatást ad a csapatnak, de erre szükségük is van a fiúknak. Bízom benne, hogy a pénteki, franciák elleni találkozóra még több magyar jön, és biztosítják a hangbeli fölényt a csarnokban – agitált az elnök.

A magyar válogatott a spanyolok elleni mérkőzést követően csütörtökön délután videó elemzésen már a franciák ellen készült, este pedig edzést tartott Mocsai Lajos szövetségi kapitány. Helyszíni információk szerint az esti órában megtartott tréningen rövid melegítést követően előkerült a labda is, amit eleinte lábbal terelgettek a játékosok. Az öregek-fiatalok mérkőzésen 2-1 arányban a rutin győzött. Zubai Szabolcs is örömmel játszott volna, de Mocsai Lajos természetesen nem kockáztatott. A válogatott beállósa hasizom-sérülését folyamatosan kezeli az egészségügyi stáb, és jó esély van arra, hogy az este 20.15-kor kezdődő Franciaország ellen mérkőzésen is pályára lépjen, ahol a továbbjutás a tét. Hogy milyen eredmény szükséges a továbbjutáshoz itt olvashatod.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik