Sport

Mocsai: nagy veszteség Iváncsik elvesztése

A magyar férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya a csoportból való továbbjutás esetén változtatna az Európa-bajnoki kereten.

Ahogyan arról beszámoltunk, a keresztszalag-szakadást szenvedett Iváncsik Tamás, a magyar válogatott jobbszélsője az oroszok elleni első Európa-bajnoki csoportmeccs alatt.

Sokan csalódásként élték meg az oroszok elleni döntetlent, Mocsai Lajos szövetségi kapitány azonban a sérülések miatt bánatosabb:

“Tudnunk kell, hogy a realitások alapján az oroszok ellen bravúr volt a pontszerzés, és ahhoz, hogy továbbjussunk az Európa-bajnokság halálcsoportjából, újabb bravúrra lesz szükségünk a világbajnoki bronzérmes, rendkívül stabil, a franciákat egyáltalán nem meglepő módon legyőző spanyolok, valamint az utóbbi években a világ kézilabdázásában egyeduralkodó Franciaország ellen. Készülünk a következő mérkőzésre.

Jó döntésnek bizonyult, hogy tizenöt játékost neveztünk az Európa-bajnokság rajtjára, hiszen cserére nincs lehetőség a csoportkör végéig, csak majd a középdöntő előtt engedélyeznek a szabályok két cserét” – így a kapitány.

“Iváncsik Tamás súlyos sérülése nagy veszteség mind a válogatott, mind klubja, az MKB Veszprém számára. A 28-as keretben a jobbszélső posztján Gulyás Péter nevezése is előtérbe kerülhet, erre azonban a középdöntőre kerülhet sor, a két csere egyikeként. A spanyolok elleni mérkőzésre nagyon fontos számunkra a kapusteljesítmény javulása, hiszen így lehet esélyünk a bravúrra.

Az újabb játékos benevezése ezért több poszton elképzelhető, kivéve, ha sérülés miatt kerülünk döntéshelyzetbe. Ha Zubai Szabolcs sérülése ugrásszerűen nem javul, akkor a csoportkör hátralévő részére kényszerpályára kerülünk, és beálló poszton nevezhetünk be újabb játékost – ezt szerdán 11 óráig el kell döntetnünk” – értékelte Mocsai Lajos a válogatott jelenlegi helyzetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik