Sport

Mocsai Lajos megnevezte az oroszok elleni keretet

A magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szűkítette 18 fős keretét, és még egy főt nevezhet később a küzdelmekre.

A magyar kézilabda-válogatott mestere vasárnap nevezte meg azt a 15 főt, akik a hétfői, oroszok elleni nyitányon ott lesznek az újvidéki csarnokban.

A spanyol ésa franciák elleni csoprotmeccsekre még egy embert lehet nevezni abból a háromból, akik most kimaradtak. Hogy kik ők? A kapus Tatai Péter, a beálló Szöllősi Szabolcs és a balszélső Vadkerti Attila maradt ki.

“Két alternatívánk kínálkozott az oroszok ellen pályára lépő keret kijelölésére” – nyilatkozta Mocsai Lajos. “Az egyik, hogy 16 fős keretet nevezünk be, ez esetben a csoportkör végéig már nem tudunk módosítani; a másik pedig, hogy 15 főt nevezünk, elsősorban az oroszok elleni mérkőzéshez igazítva a keretet, és a későbbiekben egy kapust vagy egy mezőnyjátékost benevezünk a csoportkör során. Végül 15 játékost neveztünk be, szem előtt tartva, hogy az oroszok nagy tömegű, magas beállókkal és átlövőkkel rendelkeznek. Nagy küzdelem várható ezeken a posztokon, így a belső védelem megerősítése rendkívül fontos.”

“Laluska Balázs, Schuch Timuzsin és Ilyés Ferenc a belső posztokon védekezésben kulcsszerepet kap, a világversenyen újonc Ancsin Gábor léphet itt még be, Császár Gábor és Nagy Kornél pedig irányítóként szerepel. A legnagyobb repertoárral a jobbátlövő poszton rendelkezünk, de ez szükséges is az oroszok nagyon nyitott, valamint zártabb, zavaró 3-2-1-es, illetve rendkívül masszív hatos falas védekezése ellen, hiszen a balkezeseinkkel erre fel tudunk készülni” – így a kapitány, aki kitért a kapuskérdésre is.

“Kapusposzton Fazekas Nándor nagy nemzetközi rutinnal rendelkezik, a nagy mérkőzéseken extra teljesítményt nyújthat, mellette a jó formában lévő Mikler Roland került a keretbe, noha Tatai Péter is jó formát mutatott eddig. A csoportkör után két cserelehetőségre van mód, remélem, élni tudunk vele, hiszen ez azt jelentené, hogy a középdöntőben is lesz három mérkőzésünk” – indokolta meg döntését Mocsai Lajos.

A magyar válogatott 15 fős kerete
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém KC), Mikler Roland (Pick Szeged)
Mezőnyjátékosok: Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex KC), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém KC), Ancsin Gábor (Pick Szeged), Krivokapics Milorad (Cimos Koper, szlovén), Laluska Balázs (MKB Veszprém KC), Mocsai Tamás (SG Flensburg, német), Császár Gábor (MKB Veszprém KC), Nagy Kornél (Dunkerque HB, francia), Schuch Timuzsin (MKB Veszprém KC), Zubai Szabolcs (Pick Szeged), Ilyés Ferenc (MKB Veszprém KC), Putics Barna (VfL Gummersbach, német), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém KC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik