Sport

Kialakult a döntő a PokerStars Caribbean Adventure főversenyén

Meglehetősen erős lesz a nyolcfős finálé: az élen Faraz Jaka áll, de szorosan üldözi őt Kyle Julius és Xuan Liu is.

Maratoni 13 órás játéknapot követően alakult ki a PCA 2012 idei finalistáinak névsora, az élen végül ismét Faraz Jaka végzett, akinek szinte végig vezette eddig a versenyt, de szorosan a nyomában van Kyle Julius és döntő egyetlen női játékosa, Xuan Liu is – írja a Poker.hu.

Rendkívül hosszúra sikeredett ötödik játéknapot láthattak a nézők a PokerStars Caribbean Adventure 10 ezer dollár nevezési díjú főversenyén. Még 24-en voltak a mezőnyben, többségük mind profi pókeres, hobbistát szinte nem is lehetett találni a névsorban.

Emiatt meglehetősen kemény fináléra lehetett számítani, amely nem is maradt el, végül a versenyen végig domináló amerikai Faraz Jaka kezdheti majd meg a döntőt az élről, igaz előnye már csak egy hajszálnyi az őt üldözők előtt.

A fináléról egy nagyon balszerencsés kimenetelű parti miatt Lee Goldman maradt el, aki királypárral ment allin, amit csak John DiBella adott meg jóval gyengébb kilences párral, de a szerencse végül őt segítette, ugyanis riverre épp egy kilences jött fel, amivel a két lehetséges nyerőlapja közül egy meg is érkezett.

A döntőben egyébként az egyre sikeresebb, a mostani női játékosok közül messze kiemelkedő Xuan Liu is ott lesz, aki a tavalyi EPT San Remo harmadik helye után most még nagyobb babérokra törhet.

A finálé első kiesője, azaz a nyolcadik helyezett is már biztos 156 ezer dollárt nyer, de természetesen mindenki az első helyet érő 2 millió dolláros fődíjra fog hajtatni. Ezen felül még a ezüst érmes is dollármilliomosnak mondhatja majd magát a péntek hajnalban megrendezésre kerülő döntőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik