Sport

Kemény Dénes kijelölte az Eb-keretét

A magyar férfi-vízilabdaválogatott szövetségi kapitánya gondban volt a keret kijelölésekor, mert a sérülések még nem jöttek rendbe.

Kapcsolódó cikkek

Megvan a magyar keret a vízilabda-Európa-bajnokságra.

Hétfőtől küzd a magyar válogatott a hollandiai kontinenstornán, és a vlv.hu oldalnak nyilatkozva Kemény Dénes meg is indokolta, miért az alább olvasható játékosokkal utazik Eindhovenbe.

“Meg kell hogy mondjam, igazából még a mai edzésen is meg kellett győződnöm arról, hogy a sérültek várhatóan hétfőre százszázalékos állapotban lesznek, már ami az egészségi állapotukat illeti, vagyis hogy várhatóan teljesen meggyógyulnak-e. Igazából meg tudtam volna oldani ebből a 15-ből, ha valakivel komolyabb gond vagy bizonytalanság lett volna. Azért döntöttem e mellett a 13 játékos mellett, mert úgy éreztem, hogy a jó Eb-szereplés érdekében ez a leghelyesebb” – így a kapitány.


“Remélem, hogy akik megkapták a bizalmat, élni fognak vele, s azok, akik a felkészülési meccseken mutatott teljesítménynél többre képesek, rögtön javulni fognak. Akiket pedig nem nevezek, azok abból a munkából, amit most csináltunk, meg azokból a feladatokból, amiket adtam nekik, remélhetőleg profitálni fognak, s ha nyáron bekerülnek az olimpiai keretbe, nagyobb eséllyel szállnak harcba, ha látják, hogy mi az, amiben javulniuk kell. Tehát abban bízom, hogy még azoknak a játékosoknak a szempontjából is hasznos lesz a döntésem, akiket most nem nevezek”
– mondta Kemény Dénes.

Török Béla és Gór-Nagy Miklós marad itthon a keretből. A magyar válogatott szombaton, Amszterdam érintésével utazik el az eindhoveni Európa-bajnokság helyszínére.

A mieink ellenfelei a csoportban: Hollandia, Törökország, Görögország, Macedónia és Olaszország.

Az EB-re a következő 13 játákost nevezi Magyarország
Kapusok: Baksa László, Szécsi Zoltán
Mezőnyjátékosok: Biros Péter, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik