Sport

Fehérváron maradt a Volvo Kupa

A január 16.-án kezdődő eindhoveni EB-rajt előtt bíztató játékkal, három győzelemmel, veretlenül nyerte a magyar vízilabda válogatott a Székesfehérváron megrendezett négycsapatos Volvo Kupát.

A Volvo kupa immár hatéves történetében Debrecen, Kecskemét, Eger és Hódmezővásárhely, Miskolc után 2012-ben először adott otthont dunántúli nagyváros, Székesfehérvár a nemzetközi vízilabda-tornának.

A magyar együttes, amely Kanadát 11-6-ra, a világbajnok olasz válogatottat 11-8-ra verte az első két találkozón, a záró napon a tornaelsőségért Németország csapata ellen szállt medencébe. Hatalmas küzdelem jellemezte az egész mérkőzést, háromgólos német vezetésnél ugyan már sokan temették csapatunkat, ám a befejezés előtt 17 másodperccel a válogatottba hosszú idő után visszatérő, háromszoros olimpia bajnok Kásás Tamás találatával kiharcolták a 9-8-as győzelmet.

Kemény Dénes szövetségi kapitány így látta az összecsapást, illetve értékelésében kitért a közelgő Európa-bajnokságra is. „A vasárnapi meccsben benne volt az összes gondunk, fáradságunk, hogy az elején nem mentek be a helyzeteink, a németek, pedig felpörögve játszottak. Helyén kell kezelni ezt a mérkőzést. Ma szívvel-lélekkel játszottunk, de messze nem úgy, ahogy tudunk, ezzel együtt elégedett vagyok a csapattal. A játékunk döcögött ugyan, ám a kellő pillanatokban meg-megvillant egy-egy játékosunk. Az Európa-bajnokság előtt nagyon hasznos volt ez a találkozó is. Még egy-két nap kell ahhoz, hogy nyugodt szívvel hirdethessek keretet az Eb-re.” 

A 2012-es Volvo Kupa végeredménye:
1.    Magyarország 9 pont
2.    Németország 6
3.    Olaszország 3
4.    Kanada 0

Különdíjasok:

A torna legjobb kapusa: Alexander Tchigir (Németország)
A torna legjobb játékosa: Steimnetz Ádám (Magyarország)
A torna legeredményesebb játékosa: Steimnetz Ádám (Magyarország), és Moritz Öler ((Németország) 7-7 góllal

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik