Sport

Sikerrel hangolt az Eb-re a magyar kéziválogatott

A magyar férfikézilabda-válogatott utolsó felkészülési mérkőzésén 34-24-re nyert Bahrein ellen Szegeden.

Csütörtökön este a szerbiai Európa-bajnokság előtt utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a magyar férfikézilabda-válogatott, az ellenfél Bahrein volt. Ugyan a játékosok azt tartották szem előtt, hogy már senki se szedjen össze felesleges sérülést, azért volt tétje is a találkozónak, ugyanis Mocsai Lajos szövetségi kapitány az összecsapást követően dönti majd el, hogy kikkel számol a kontinenstornán.

A mieinknél nem volt ott Lékai Máté, az irányító biztosan kihagyja az Eb-t, pénteken atroszkópos térdműtét vár rá. Kihagyta az összecsapást Zubai Szabolcs is, aki a megbetegedett a meccs előtt.

A magyar együttes kissé álmosan kezdett Szegeden, így sokáig szoros volt a találkozó, igaz ehhez kellett a bahreini kapus több nagyszerű védése is. Az első félidő hajrájában aztán már kezdett kijönni a két csapat közti különbség, így a Mocsai-legénység 17-12-es vezetésről várhatta a második harminc percet.

A második játékrészben ugyan a vendégek szerezték az első gólt, a mieink ragadták magukhoz az irányítást és a nyolc perc alatt három gólt dobó Szöllősi Szabolcsnak is köszönhetően fokozatosan növelte előnyét. A folytatásban már csak az volt a kérdés, milyen arányban nyerjük meg az Eb előtti utolsó mérkőzésünket, a különbség végül kétszámjegyű lett, 34-24-el húztuk be az összecsapást.

“Ami mindenkit érdekel, hogy ki lesz a 19 fős keretből az egyetlen kimaradó, majd éjjel vagy pénteken reggel a szakmai stáb eldönti” – mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány az MTI-nek. Nem titok, 3-4 ember közül kell válogatni 2-3 helyre. A mostani meccsre nem készültünk külön, hanem már az első Eb-ellenfelünk, az oroszok játékát elemeztük délelőtt. Ennek is tudható be, hogy sok technikai hibánk volt, ám mégis sikerült simán nyerni.”

Eredmény – felkészülési mérkőzés
Magyarország – Bahrein 34-24 (17-12)
A magyar gólszerzők: Iváncsik G. 6/3, Szöllősi 4, Harsányi 4/2, Vadkerti 4, Császár 3, Katzirz 3, Ancsin 2, Mocsai 2, Iváncsik T. 2, Ilyés 1, Krivokapic 1, Nagy 1, Putics 1

Tényleg bármi lehet

Több mint 6300 voks érkezett (ezt ezúton is köszönjük) a Sport24 legutóbbi szavazására, amelyen arról érdeklődtünk, mire lehet képes a férfikézilabda-válogatott a szerbiai Európa-bajnokságon.

Mocsai Lajos együttese a többség (39 százalék) szerint búcsúzik majd a csoportmeccsek után, a francia-orosz-spanyol hármas túl erősnek tűnhet a mieinknek. Csak kicsivel kevesebben (32 százalék) vannak azok, akik nagyon optimisták, szerintük érmet is szerezhet a magyar csapat a kontinenstornán.

Vannak (29 százalék), akik a szakemberekkel egyetértve a csoportbéli továbblépést, de a későbbi búcsút vetítik előre. Mindenesetre a magyar válogatott utóbbi hónapokban mutatott teljesítménye bizakodásra ad okot.

Így gondolja Skaliczki László, a Pick Szeged jelenlegi trénere is, aki a Sport24-nek elmondta, nem szabad lemondani az álmainkról, a csapatban benne van a bravúr lehetősége is. Szucsánszki Zita, a Ferencváros átlövője is bizakodó, a z Évszázad legjobb kézilabdázójának választott Kovács Péter szerint pedig az oroszok legyőzése után minden siker bravúrnak számítana.

A magyar szövetség a legjobb nyolc közé kerülést tűzte ki célul. A mieink számára az áprilisi olimpiai selejtezőtorna lesz a fő esemény ebben az évben – remélhetőleg az olimpiát kivéve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik