Sport

Gyász a német kézilabda-válogatottnál

Nem vehet részt a mieink elleni első, Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen Christian Sprenger, a német férfi kézilabda-válogatott erőssége.

A kieli játékos a két együttes második, vasárnapi találkozóján viszont már Martin Heuberger szövetségi kapitány rendelkezésére áll.

“Sprengernek most a családjával kell lennie, de ígérte, hogy vasárnap ismét velünk lesz. Jó, hogy kétszer is találkozhatunk a vb-hetedik magyarokkal, utána meg kezdődhet az Eb” – mondta a szakvezető.

A németek – akik szombaton 18 óra 20 perctől Brémában, vasárnap pedig 16 óra 15 perctől Magdeburgban fogadják Mocsai Lajos együttesét – tavaly a svédországi világbajnokságon csak a 11. helyen végeztek. Így a mostani Eb-n kell olyan helyen zárniuk, hogy indulhassanak az olimpiai selejtezőn áprilisban. Máskülönben – akárcsak a női válogatottjuk – biztosan lemaradnak a londoni ötkarikás játékokról.

A hétvégi meccsekre pénteken elutazott magyarokat nem nyomja ilyen teher, lévén – többek között a németek legyőzésével – a vb-n hetedikek lettek, így áprilisban Mocsai Lajos alakulata biztosan részt vehet az olimpiai kvalifikációs tornán.

A szerbiai Eb-n a németek a svédekkel, a csehekkel és a macedónokkal, a magyarok pedig az oroszokkal, a franciákkal és a spanyolokkal vannak azonos csoportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik