Sport

Szombaton a németek ellen megyünk

Nincs megállás. A szerdai szlovákok elleni győzelem után szombaton már a német-kézilabda-válogatottal csap össze a Mocsai csapat.

Szerda este a Veszprém Arénában kilencet számolt a férfi-kézilabdaválogatott a szlovákokra. Két nap pihenő, vagy méginkább átmozgató edzést követően azonban a hét végén újabb két mérkőzés vár a csapatra a német válogatott ellen. Mindezt persze a január 15-én kezdődő Európa-bajnokság jegyében.


Fotó: MTI

A német férfi kézilabda-válogatott csak a két, magyarok elleni mérkőzéssel készül a jövő vasárnap kezdődő szerbiai Európa-bajnokságra. A német férfi-kézilabdabajnokság a világ egyik legerősebb pontvadászata, és bár a válogatott tavaly a svédországi világbajnokságon csak a 11. helyen végezett (a mostani Eb-n kell olyan helyen zárniuk, hogy indulhassanak az olimpiai selejtezőn áprilisban, máskülönben – akárcsak a német és a magyar női válogatott – biztosan lemaradnak a londoni játékokról…) nem lesz sétagalopp a szombati brémai (kezdés: 16:20 ó) és a vasárnapi magdeburgi (16:15 ó) felkészülési mérkőzés.

A német szövetségi kapitány, Martin Heuberger együttese is hétfő óta gyakorol együtt. Az eddigi három napban kemény fizikai munka zajlott, most – amint a szakember elárulta – a technika és a taktika veszi át a főszerepet. Az edzőtábor csúcspontja a magyarok elleni barátságos találkozók lesznek.
“Most lemérhetjük, hol tartunk, miben kell javulnunk, és miben vagyunk jók” – mondta a védelem oszlopos tagja, Holger Glandorf.

A hétvégi meccsekre pénteken elutazó magyarokat nem nyomja a teher, lévén – többek között a németek legyőzésével – a vb-n hetedikek lettek. Így áprilisban Mocsai Lajos szövetségi kapitány alakulata biztosan részt vehet az ötkarikás kvalifikációs tornán.

A szerbiai Eb-n a németek a svédekkel, a csehekkel és a macedónokkal, a magyarok pedig az oroszokkal, a franciákkal és a spanyolokkal vannak együtt a halálcsoportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik