Sport

Mocsai 19 játékost visz magával Németországba

A térdsérüléssel bajlódó Lékai, valamint Grebenár nélkül utazik el 19 fővel a németországi két felkészülési mérkőzésre a magyar férfikézilabda-válogatott.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány a csütörtök esti, veszprémi edzés után elmondta: Lékaira Mátéra pénteken komoly orvosi vizsgálat vár. A szlovákok elleni szerdai találkozón kisebb deréksérülést szenvedett Vadkerti Attila ugyanakkor újra teljes értékű munkát végezhet.

A csapat még csütörtök este Mosonmagyaróvárra utazik, és onnan megy majd péntek reggel a schwechati repülőtérre, ahonnan a hannoveri géppel repül tovább. A szombati találkozónak Bréma (kezdés 16:20 ó), a vasárnapinak Magdeburg (16:15 ó) ad otthont.

A hétfői hazautazást követően kedden szünnap lesz a felkészülésben, az Eb-keret tagjai szerdán este találkoznak majd Szegeden. Csütörtökön 18:15-kor a Tisza-parti városban Bahreinnel mérkőzik meg a gárda. Mocsai még nem döntötte el, hogy szerdán vagy csütörtökön hirdeti ki a várhatóan 18 fős Eb-keretét.

A szerbiai kontinensviadal január 15-én kezdődik, a magyarok 16-án az orosz, 18-án a spanyol, 20-án pedig a francia együttessel mérkőznek Újvidéken, minden alkalommal 20:15 órakor.

A Németországba utazó 19 fős keret:

kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Tatai Péter (Pick Szeged), Mikler Roland (Szeged)

balszélsők: Iváncsik Gergő (Veszprém), Vadkerti Attila (Szeged)

balátlövők: Ilyés Ferenc (Veszprém), Katzirz Dávid (Csurgó), Putics Barna (Gummersbach)

irányítók: Császár Gábor (Veszprém), Nagy Kornél (Dunkerque)

beállósok: Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Szeged)

jobbátlövők: Krivokapics Milorad (Koper), Ancsin Gábor (Szeged), Laluska Balázs (Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg-Handewitt)

jobbszélsők: Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (Veszprém)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik