Sport

A Volán drukkerei összegyűjtenék a klub büntetését

Példátlan akcióba fogtak a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának szurkolói. A szimpatizánsok pénzt gyűjtenek a klubnak.

A magyar EBEL-csapat drukkerei a következő hazai mérkőzéseken gyűjtést szerveznek. Az akció célja, hogy a 3000 eurós büntetés ne az egyesület kasszáját terhelje.

Miért is büntették meg a csapatot? Nos, ahogyan arról írtunk, egy magáról megfeledkezett szurkoló a Salzburg elleni hazai mérkőzésen megütötte a vendégek egyik játékosát.

A klub a hatóságokkal karöltve mindent megtesz, hogy az elkövetőt minél előbb kézre kerítse, hogy ilyen eset többet ne fordulhasson elő hasonló az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Az osztrák liga méltányolta, hogy a fehérvári csarnokban korábban ilyen probléma nem merült fel, ezért “csak” 3000 eurót, mintegy 1 millió forintot kell a kasszába fizetnie a magyar csapatnak.

A drukkerek most segítenének a csapaton. Az alábbiakban mi is közreadjuk közleményüket.

A Volán szurkolóinak közleménye
Mi – a Sapa Fehérvár AV19 szurkolói – az elmúlt évek során többször is jelesre vizsgáztunk összefogásból. A tegnapi nap folyamán kiderült, hogy az EBEL fegyelmi bizottsága 3000 euróra büntette az egyesületet a Red Bull Salzburg elleni mérkőzésen történt incidens miatt.
Fogjunk össze most is és segítsünk szeretett klubunknak! A 01.06-i (péntek) Graz 99ers és a 01.13-i (péntek) Olimpija Ljubljana elleni hazai találkozók alatt gyűjtést szervezünk. Ha mindenki csak egy eurónyi összeget szán rá, meglesz a büntetés összege! Az adományokat a bejáratnál elhelyezett urnába várjuk.
A segítségeteket előre is köszönjük!
Az Alba Volán Szurkolók Közössége

Ajánlott videó

Olvasói sztorik