Sport

Arsene Wenger gondolkozik

A szakember szerint két hónapra nagy segítség lenne a klub korábbi csatára, Thierry Henry, a tréner január első hetéig dönt az ajánlatról.

Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere elismerte, gondolkozik rajta, hogy kölcsönvegye a New York Red Bullstól Thierry Henryt, korábbi játékosát, aki nemrég szobrot kapott a klubtól a londoniak 125. születésnapjának ünnepségén.

A 34 éves csatár az észak-amerikai bajokság, az MLS vége óta az Arsenalnál edz, és a The Times már korábban felvetette, hogy korábbi klubja néhány hónapra kölcsönveheti, s erre állítólag Henry is hajlik. Az „ágyúsok” élő legendája négy és fél évvel ezelőtt hagyta el a londoniakat a Barcelona kedvéért.

Mivel Maruane Samahnak és Gervinhónak januárban az Afrika-kupán lesz jelenése, a londoniaknak mindenképp szükségük lenne egy bevethető támadóra, s ezzel Wenger is tisztában van.

„Egy rövid időszakra ideális lenne, de még nem történt ajánlattétel” – mondta honfitársáról a menedzser.

„Egyelőre még gondolkodnom kell. Január 1-jétől lesz napirenden a kérdés. Hét napunk van rá, hogy döntéseket hozzunk, és ezekben a napokban határozok majd játékoskérdésekben” – magyarázta Wenger.

Az Afrika-kupa január végén kezdődik, és szűk egy hónapig tart. Az MLS-ben márciustól rendeznek ismét bajnoki mérkőzéseket.

Henry az 1999 és 2007 közötti arsenalos időszaka alatt 370 tétmérkőzést játszott a csapattal és összesen 226 gólt szerzett, ezzel ő a klub történetének legeredményesebb játékosa.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik