Sport

Tornagyőztes lett a Mocsai-csapat

Harmadik mérkőzését is megnyerte a szlovákiai Karácsony Kupán a magyar férfi-kézilabdaválogatott. A mieink veretlenül zártak.

A házigazda szlovákok (29-25) és a csehek (33-25) után a lengyel válogatott ellen is magabiztos játékkal rukkolt elő a magyar férfi-kézilabdaválogatott.

A Karácsony Kupán a csütörtöki ellenfél is a B csapatát küldte pályára, ennek ellenére átlövőposzton például már nagy tehetségeket vetettek be.

Lékai Máté szerezte az első magyar gólt, és bár 9-8-nál már a “barátok” vezettek, a félidő végére két góllal a mieink tartottak előrébb. A 16. percben például szépségdíjas gólt jegyezhettünk fel: a labda kipattant a lengyel kapusról, Harsányi bevetődve középre pöccintette azt, Such Timuzsinnak pedig az üres kapuba már nem volt nehéz továbbítania.

A fordulás után elhúzott Mocsai Lajos csapata, 18-13-ra vezettünk.

A meccs pozitívuma mindenképpen az volt, hogy a gyöngyösi különítmény (Balogh és Sándor), valamint a további kiegészítő emberek, mint például Lele Ákos, kiválóan játszottak. A lengyelek a meccs végére elfáradtak, 6 perccel a vége előtt már 33-22-re vezetett a magyar válogatott.

A végén Sándor háttal a kapunak állva lőtte az utolsó gólt, ezzel tökéletesen jellemezte a mérkőzés és a torna színvonalát.

Eredmény – Karácsony Kupa, 3. nap
Magyarország – Lengyelország 38-24 (14-12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik