Sport

Jókedvűen zárták az évet öttusázóink

Felszabadult évadzárót tartott a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) szerdán, Budapesten.

A felnőtt és utánpótlás korosztályok versenyzői összesen 28 érmet – 14 aranyat, 8 ezüstöt és 6 bronzot – szereztek a világ-, illetve Európa-bajnokságokon. A felnőtt eredményeket a hétfői Sportcsillagok Gálaestjén is elismerték, három kategóriában is díjazták a sportágban tevékenykedőket: a magyar sportújságírók szavazatai alapján a férfi válogatott és Pálvölgyi Mikós szövetségi kapitány második, Kovács Sarolta pedig harmadik lett.

Szabó Lajos elnök többek között arról beszélt, hogy tulajdonképpen nincs hír a sportágon belül, merthogy nincsen semmilyen vihar.

“Jó a légkör – szögezte le. – Idén is sokat tettünk a generációs kapcsolatok ápolásáért, a rendelkezésünkre álló kevés pénzt pedig jól osztottuk be” – utalt röviden a háttértevékenységre.


Pálvölgyi Miklós megemlítette, hogy a rosszul sikerült tavalyi, csengtui világbajnokság jókor jött figyelmeztetés volt, és talán emiatt is voltak koncentráltabbak idén a versenyzők, akik most megtapasztalhatták, hogy “megy ez mégis”. Önbizalom növelő lehetett az is – mint mondta -, hogy az Európa-bajnokságon a váltókban jól teljesítettek a kombinált számban, ennek köszönhetően elhitték, hogy meg tudják oldani ezt a feladatot is, aminek a későbbiekre is volt kihatása.

“Két női és két férfi olimpiai kvótával rendelkezünk, de biztos vagyok benne, hogy a fiúknál néggyel, a lányoknál pedig hárommal rendelkezünk majd a kvalifikációs időszak végén, így lesz kikből válogatni” – tette hozzá.

A szövetség az ünnepségen díjazta az eredményes sportolókat, illetve köszönetet mondott a szponzoroknak a támogatásért. Az év öttusázója Kovács Sarolta és Marosi Ádám lett, a juniorok közül pedig ugyancsak Kovács, illetve Demeter Bence emelkedett ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik