Sport

Eric Johansson nélkül

Kedden délelőtt tízkor keltek útra, s este19.15-kor lépnek pályára a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozói. Győzni szeretnének Szlovéniában.

A válogatott szünet miatt – a mieink Erdélyben léptek jégre, nem túl nagy sikerrel, mindhárom fellépésük vereséget hozott, a Volánt a második vonal képviselte – másfél héten át szünetelt az EBEL pontvadászata, a tizenegy gárda kedden este folytatja szereplését. A Sapa Fehérvár AV19 zsinórban négyszer nyert, ám a pauza előtti búcsúfellépést elrontotta, otthon kapott ki 5-3-ra a tabellán mögötte helyezkedő Villachtól. A fehérváriak a vereség ellenére rájátszást érő helyen, a hatodik pozícióban várják a jesenicei találkozót, igaz, előzőleg a 4. helyen tanyáztak, érthetően szeretnének mihamarabb visszatérni a közvetlen élmezőnybe. Ha nyernek a HK otthonában, ez teljesülhet. A házigazdák a tabella utolsó helyén szerénykednek, 28 mérkőzésük közül mindössze hetet nyertek, 21-szer vesztesen hagyták el a játékteret. Ahogy a korábbi években is előfordult, ezúttal is komoly anyagi gondokkal küzdenek, légiósaik zöme elhagyta a gárdát, néhányan maradtak abból a brigádból, amely a szezonkezdésnél is a csapatot erősítette. Amikor a krach beütött, a piacképes emberek azonnal távoztak, ennek következtében sorozatban jöttek a kudarcok. Később valamelyest magukra találtak, arattak bravúrokat, például a Bécs és a Klagenfurt ellen, de szenvedtek fájó vereségeket is.

A fehérváriak nem titkoltan győzelmi reményekkel keltek útra. Az alapcsapatból mindössze Eric Johansson hiányzik, aki derékbántalmakkal küzd, egy siófoki csontkovács igyekezett ugyan orvosolni a problémát, a svéd gólvágó állapota javult is, de tökéletesnek nem nevezhető, ezért nem tartott a csapattal. A korábban sérüléssel bajlódó Nagy Gergő sem tagja a küldöttségnek. A válogatott hétvégi, csíkszeredai túráján játszott, nem is rosszul, ám ezúttal nem lép pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik