Sport

Évzáró az akadémián

Tavaly április elsején kezdte működését az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, amelynek edzői, tanárai, nevelői, a kuratórium tagjai és a menedzsment képviselői búcsúztatták a 2011-es esztendőt.

Munkás hétköznapokat tud maga mögött hazánk első, fiatal hokisokat foglalkoztató műhelye, a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, ahol 220 gyerek pallérozódik. A legfiatalabb, a szupermini korosztály tagjai 5-6 évesen kezdik az alapok elsajátítását, a legidősebbek ifi korosztályúak, 18 esztendősek. Az összejövetelen Horváth Tamás, a Fehérvár19 Jégkorong Akadémia Alapítvány – amely működteti az akadémiát – kuratóriumának tagja beszédében elmondta, nagy megtiszteltetése számára, hogy az irányító testület tagja lehet, meggyőződése, hogy a munkatársak szorgos munkája meghozza gyümölcsét: olyan hokisokat nevel, akik néhány éven belül a hazai kirakatcsapat, az EBEL-ben szereplő Sapa Fehérvár AV19 erősségei lehetnek.

Az akadémia tiszteletbeli elnöke – az intézmény megálmodója -, idősb Ocskay Gábor vette át a szót, aki jelezte, kivételes lehetőséget biztosít a társasági adó bevezetése a látványsportok, így a jégkorong tekintetében is. A kapott eséllyel élni kell, a fehérváriak sikeres pályázatának köszönhetően az akadémia zavartalan működése a közeljövőben biztosított, reményei szerint ez így marad az elkövetkező esztendőkben is.

– A magyar hokinak szüksége van az ilyen szakmai műhelyekre, a legjobban annak örülnék, ha nem csak mi lennénk egyedül, születne még három-négy ilyen intézmény hazánkban, a fővárosban és vidéken egyaránt. Ez azt jelentené, hogy tovább szélesedik a hazai jégkorong tömegbázisa, ami minőségi képzéssel párosul. Nagy a felelősségünk, hogy olyan fiatalokat neveljük, akikre az élet minden területén büszkék lehetünk – mondta Ocskay Gábor.

A zárszót Fekti István, az akadémia igazgatója mondta. A fiatal, agilis sportvezető megköszönte a nevelők, a korrepetitor tanárok kiváló felügyelő és felkészítő munkáját. Az edzők kapcsán kiemelte, a folytatásban is hasonló elhivatottság, közös akarat szükséges, hogy a fejlődés töretlen maradjon. A vezérkar ehhez minden feltételt biztosít.

Az évzáróra harmincan kaptak meghívást, a tehetséges fiatalokkal, összesen hat korosztállyal 12 edző, 4 korrepetitor tanár, 3 kollégiumi nevelő tanár foglalkozik napi szinten.

– Mozgalmas másfél éven, hullámhegyeken és völgyeken vagyunk túl, úgy érzem, jó úton járunk, az eredmények egyértelműen ezt bizonyítják. A sportág rendkívül dinamikusan fejlődik, aki hátradől, könnyen lemaradhat. Elvárjuk az edzőktől, a szakmai stáb tagjaitól, hogy folyamatosan képezzék magukat, tanuljanak, a megszerzett tudásukat, tapasztalatukat magas szinten adják át a növendékeknek. Az elmúlt másfél évben kellett tanulnunk, miként kell működtetni egy ilyen volumenű utánpótlás bázist, reményeim szerint a mögöttünk hagyott időszakban átestünk a gyerekbetegségeken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik