Sport

Ajándékkal kedveskedtek

Polgárdi-Tekerespusztán jártak a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozói, ruhaneműket, gyümölcsöt, háztartási cikkeket vittek a szociális otthon lakóinak.

A novemberi EBEL-meccseken kezdődött a gyűjtés, a fehérvári jégcsarnok alsó VIP-terme megtelt ruhaneműkkel, cipőkkel, ágyműkkel és már nem használt háztartási cikkekkel. Az elmúlt napokban több kisbusz és személyautó vitte ki az adományokat, a jégkorongozók és a Sapa Fehérvár AV19 szakosztályának vezetői pedig csütörtökön délután látogattak Polgárdi-Tekerespusztára, a Fejér Megyei Önkormányzat Integrált Szociális Intézményébe. A hokisok közül Tokaji Viktor csapatkapitány, Adam Munro, Palkovics Krisztián, Vas Márton, a szakmai stáb képviseletében Énekes Lajos másodedző tette tiszteletét az otthonban.

 

– Sokadszor vagyunk itt, mindig szorongva, ugyanakkor örömmel, tiszta szívvel jövünk, november óta készülünk erre a napra – mondta Ocskay Gábor, a Sapa igazgatója. – A szakosztályunk évek óta szervezi a gyűjtés, amibe nem csak a szurkolók, vezetők, a játékosok, hanem a családtagok is bekapcsolódnak. Úgy gondolom, nagyon sok hasznos dolgot sikerül eljuttatnunk, olyan termékeket, amelyek megkönnyítik az itt lakók életét. Az elkövetkező években is jövünk, ugyanígy decemberben, mint a Jézuska. A klubunk nevében áldott békés ünnepeket szeretnék kívánni mindenkinek!

Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkár lépett a mikrofonhoz. Elmondta, a hokisok hétről hétre sok örömet szereznek a szurkolóknak, komoly csarnokokat töltenek meg, rengetegen szurkolnak nekik.

– Le a kalappal előttük, hogy nem csak a sportkarrierjükkel foglalkoznak, hanem tesznek az idősekért, a fogyatékkal élőkért is. A múlt héten hasonló rendezvényen, Balassagyarmaton jártam a kollégáimmal, valamint válogatott sportolókkal. Úgy gondolom, más sportágak képviselői is példát vehetnének a jégkorongozóktól, ugyanis nagyon sok, a tekerespusztaihoz hasonló intézmény van az országban, ahol elkel a segítség, ahol megérdemlik a törődést, az odafigyelést. A minisztérium ajándékaként speciális, mozgatható ágyakat, valamint hozzá való, felfekvés elleni matracokat hoztunk. Köszönöm az itt dolgozók munkáját, tudom, emberfeletti, amit véghezvisznek.

A megyei közgyűlés alelnöke – ők tartják fenn, működtetik az otthont – Törő Gábor közölte, ezúttal olyan embereknek jut támogatás, akik valóban rászorulnak. Nem élhetnek családban, de érezniük kell, hogy szeretik őket, közösséghez tartoznak. „Az év elejétől az üzemeltetés a megyei közgyűléstől átkerül a Kormányhivatalhoz, reményeink szerint az elkövetkezőkben az itt élők jobb körülmények között tölthetik mindennapjaikat.

A legnagyobb taps a fehérvári hoki ikonját, Palkovics Krisztiánt fogadta, aki a csapattársak nevében köszöntötte az otthon lakóit. „Sokadszor vagyok itt, mindig szívesen jövök. Az itt lakók szép műsorral kedveskednek nekünk, megható, milyen szeretettel fogadnak bennünket. Tegnap este hosszasan csomagoltam az általam már nem használt ruhákat, több zsákot megtöltöttem. De ugyanígy cselekedett több csapattársam is.

Polgárdi polgármestere, Nyikos László kiemelte az otthon dolgozóinak áldozatos munkáját, valamint a városban élők segítségét és kellemes ünnepeket kívánt.

A Bíborszív együttes, valamint a Puszta virágai színjátszó kör műsora következett, majd az ajándékok, a ruhákkal teli zsákok, az édességek és a déligyümölcsök kiosztása előtt az intézmény igazgatója, Szilasy Katalin meghatottan köszönte meg a segítséget, továbbá gratulált a gondozottaknak, akik nívós műsorral jelentkeztek.

– Egy év telt azóta, hogy legutóbb találkoztunk. Köszönöm a jégkorongozók által gyűjtött adományokat és az általuk vásárolt termékeket.  Közeleg a karácsony, a legszebb ünnep, amelyen szeretet adunk és kapunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik