Sport

Vereség a főpróbán

Az Érd elleni, hétvégi, háromgólos differenciát ezúttal egy négygólos zakó követte, a Dunaújváros is diadalmaskodott Fehérváron, felkészülési mérkőzésen.

Egy héttel korában, az acélvárosban a fehérváriak győztek, ezúttal Ferling és társai bizonyultak jobbnak. A házigazdák támadásban és védekezésben sem nyújtottak jót, végig futottak az eredmény után. Utóbbinak ezúttal nincs jelentősége, mivel a meccsnek nem volt tétje. Ennek megfelelően a vendéglátók nem pihenten érkeztek a derbire, amolyan mini alapozáson vesznek részt a bajnoki folytatás előtt. Hirt Károly – a kiváló atlétikai szakember felel a lányok erőnlétéért – délelőtt erőnléti tréninget vezényelt, lábmunka és futóedzés szerepelt a programban, ebből következőleg a hölgykoszorú nem is volt túl fürge az esti összecsapáson. A vendégek félidőben 20-16-ra vezettek, a lefújás pillanatában 34-30 állt az eredményjelzőn a javukra.

– A problémáink markánsan kiütköztek, támadásban dekoncentráltak voltunk, s védekezésben sem volt meg a kellő összhang, túl sok ziccert hibáztunk, s helyenként a lelkesedésünk sem volt megfelelő. A Dunaújváros megérdemelte a győzelmet – közölte Mihály Attila, az Alcoa vezetőedzője.

Alcoa FKC – Dunaújvárosi Regale Klima 30-34 (16-20)

Legjobb dobók: Rádl 7, Tilinger 5/3, Niksic 5 illetve Ferling 8/2, Berta 6, Gera 5/1

A fehérváriak több edzőmérkőzést már nem vívnak, ez volt a főpróba a soron következő, hajdúsági bajnoki előtt. Tilinger és társai december 22-én Debrecenben lépnek pályára, egy héttel később pedig a Vácot látják vendégül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik