Sport

A Csomolungmára igyekeznek

Rendhagyó, évzáró vacsoráját tartotta a Sapa Fehérvár AV19 hokicsapata

Csinos hölgyek és elegáns urak érkeztek a fehérvári Diófa étterembe, rendhagyó évzáró vacsoráját tartotta az osztrák bajnokságban érdekelt Sapa Fehérvár AV19 hokicsapata. Ugyanis ezúttal nem pusztán a játékosok, a szakmai stáb, a menedzsment, és a nagyobb szponzorok képviselői voltak jelen, a feleségek, barátnők is meghívást kaptak az eseményre.

– Először is szeretném a hölgyeket köszönteni, nem is emlékszem, mikor volt utoljára ilyen rendezvényünk, hogy nem csak a hokisokkal, hanem párjaikkal vettünk részt közös rendezvényen. A klubunk életében nem divat, hogy december elején tartjuk az évzárót, de a feszített bajnoki tempó – év végén is folyamatosan jégen leszünk – miatt kerül sor most a közös vacsorára. A csapatkapitány és az edző javasolta ezt az időpontot, a szakosztály vezetése pedig rábólintott – mondta bevezetőjében Ocskay Gábor, a szakosztály igazgatója.

Aztán Gál Péter Pálnak adta át a szót, a székesfehérvári önkormányzat képviselője, egyben tanácsnoka a klub vezetésének is tagja. Elsőként ő is a gyengébb nem képviselőit üdvözölte, megköszönte a segítségüket, azt, hogy biztos hátteret, támaszt nyújtanak a sportolóknak.

– A fiúk remek őszt produkáltak, évről évre fejlődik a csapat, a szezon eddigi részében remekelt a társaság, nem titkolom, nagy boldogság szurkolni a gárdának. Remélem, január végén is az élbolyban, az első hatban tanyázunk, ami azt jelenti, gond nélkül leszünk tagjai a rájátszásnak. A tavasz, az április kapcsán pedig az a nagy álmom, hogy a szlovéniai vb-n a nemzeti együttes – amelynek szövetségi kapitánya, Kevin Primeau a Sapa vezetőedzője – sikeresen szerepel, visszajut az A-csoportba, a világ legjobbjai közé. A válogatott gerincét hosszú évek óta a Volán adja, meggyőződésem, nem lesz ez másként az elkövetkező években sem.

Ismét Ocskay Gábor következett, közölte, ami az elmúlt hónapokban, eredményesség tekintetében történt, az felülmúlja a várakozásait. Pedig mindig magasra teszi a lécet, a gárda ezúttal kiválóan vette az újabb és újabb magasságokat. Akadtak ugyan váratlan, bosszantó vereségek, de a brigád gyorsan korrigált, a folytatásban nagy bravúrokat hajtott végre. Utóbbi három bajnokiját például kiváló játékkal nyerte.

– Mindig azt mondom, közösen kell megmásznunk a Csomolungmát, ami nem kis feladat, lévén 8848 méter. Most vagyunk félúton, senki nem dőlhet hátra, nem kereshet magának idegen serpát, aki viszi a hátizsákját a csúcsra. Csak egymásra számíthatunk. Mindenkinek kívánok kellemes ünnepeket és nagyon boldog, 2012-es esztendőt! A magyar sport helyzete hasonló a gazdaságéhoz, a válság a mindennapjaink része, nincs könnyű dolga senkinek. Mi a magunk eszközeivel szeretnénk a folytatásban is örömöt szerezni az embereknek, lelkes, mellettünk jóban-rosszban kitartó szurkolóinknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik