Sport

Válogatott hokisok ajándékai

Soltész Miklós államtitkár és a magyar jégkorong-válogatott három játékosa ajándékozta meg a balassagyarmati Reménysugár Otthon lakóit

A súlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyerekeket ellátó Reménysugár Otthont már harmadszor keresték fel a válogatott jégkorongozók, szerdán Svasznek Bence, Majoross Gergely és Holéczy Roger érkezett Balassagyarmatra hatalmas táskákkal, speciális ágyakat, cipőket, Mikulás csomagokat és plüssállatokat kaptak a vendégektől..
Tavaly mikuláskor is ajándékoztak a csapat tagjai, májusban pedig azokat a plüssállatokat vitték el a gyerekeknek, amelyeket a Dobj egy macit elnevezésű jótékonysági akcióban gyűjtöttek össze.
A programot szervező Péter Emese elmondta, a hokisok ezúttal nem gyűjtöttek, a csapat tagjai maguk vásárolták a kicsiket megörvendeztető meglepetéseket. A sportolók meglátogatták az ágyban fekvő betegeket, bementek a csecsemőkhöz is, segítettek kibontani a kicsiknek a csomagokat, pótolták a nagy forgatagban elveszett ajándékokat.
Nevükben Majoross Gergely úgy fogalmazott, örülnek, ha segíthetnek, és felelősségüknek tartják, hogy tovább adjanak a rájuk háruló figyelemből. „Örülünk, ha a sport ilyen módon segíteni tud egy nemes célt” – mondta.
Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális-, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azt a pályázaton nyert négy elektromos ágyat és a hozzájuk tartozó, a felfekvést megelőző matracokat adta át, amelyek egyaránt megkönnyítik az otthon betegeinek és gondozóinak életét. Az ágyakat működtető motorokat a szegedi börtönben állítják elő. Az államtitkár azt is bejelentette, hogy folytatják a pályázati programot.
Soltész Miklós megköszönte az intézmény dolgozóinak, amit a kicsi gyerekekért, a fogyatékos gyerekekért és felnőttekért és a magukra maradt édesanyákért tesznek, az otthon ugyanis tíz férőhelyes anyaszállót is működtet. Mint fogalmazott, az az erő, ami a pályán megjelenik, azt is mutatja, hogy a társadalom alapja az összefogás, és üzenetértékűnek nevezte, hogy mindazok, akik megtehetik, segítenek a rászorultaknak.
„Annyi mindent kell megköszönnöm, hogy számolom az ujjaimon, nehogy valami kimaradjon” – mondta Fehér Edit, az otthon igazgatója. „A tárgyi dolgok itt maradnak, de itt marad az is, ami nem kézzelfogható: a szeretet” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik