Sport

A negyedikre várva

A Sapa Fehérvár AV19 hazai pályán vívja következő mérkőzéseit, pénteken a bécsieket fogadja az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban

A keddi EBEL-fordulóban szünnapos volt a Sapa Fehérvár AV19 hokicsapata. A többiek jégre léptek, a Ljubljana klagenfurti győzelmének köszönhetően visszavette a tabella 4. helyét, amit a vasárnapi, grazi győzelemnek köszönhetően, két napon át a fehérváriak birtokoltak. Jó passzban vannak Palkovicsék: három, bosszantó vereség után kiegyenesedtek, zsinórban három győzelmet arattak, előbb hazai pályán verték a mindig bajnokesélyes KAC gárdáját, majd meggyőző játékkal nyertek Ljubljanában és Grazban is.

A keddi, Ladányiék által kihagyott fordulóban a Salzburg 6-2-re verte Zágrábot, az Olimpija 4-3-ra nyert Klagenfurtban, a Bécs otthon kapott ki 5-2-re a listavezető Linztől, a Znojmo hazai jégen ütötte ki 5-1-re az idén rendkívül halovány Villachot, a Jesenice saját csarnokában kapott ki 3-0-ra a volánosok által vasárnap elvert Graztól.

A tabellát a Linz vezeti 43 ponttal, a Red Bull 37-et gyűjtött, a Zágráb 34-et, Ljubljana pedig 31-et. Az 5. helyen tanyázó fehérváriak 29 egységgel rendelkeznek, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a horvátok és szlovének. Előbbiek két alakulat 27-szer lépett jégre, a magyar bajnok viszont csak 26-szor. Pénteken a Bécs látogat a koronázó városba, vasárnap pedig a Villach, mindkét mérkőzés a nyerhető kategóriába tartozik. Ha az áhított négy pont összejön, a kék-fehérek ott ragadnak az élmezőnyben.

Pénteken délelőtt is tréningezett a Sapa, az utóbbi mérkőzéseket idegbecsípődés miatt kihagyó svéd gólzsák, Eric Johansson kezelésekre jár – a hét közepén Siófokon járt egy spacialistánál -, játékáról egyelőre nincs szó, a két hete térdszalag-húzódást szenvedett védő, Justin DaCosta viszont már tréningezik, játékára valószínűleg sor kerül. Benk András is a térdét fájlalja, de a csapattal gyakorol. Nagy Gergő is a térde miatt hagyott ki több találkozót, a hétvégén vélhetően visszatér. Két összecsapást már végigjátszott a farmcsapatban, most az első csapatban is bizonyíthat.

– Az utóbbi három meccsen elkaptuk a fonalat, nem csak jól, eredményesen is játszottunk. Remélem, újabb győzelmek következnek, minden meccsen nyerni szeretnénk. Nem csak itthon, idegenben is – közölte Énekes Lajos másodedző.

A volánosok december 9-én, pénteken, 19.15-kor az osztrák főváros reprezentánsát, a Vienna Capitals együttesét látják vendégül, vasárnap, 17.30.kor pedig akorábbi sokszoros bajnok, mindig élcsapatnak számító, ám idén nem brillírozó Villachot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik