Sport

Magyar hokis az NHL előszobájában

Kóger Dániel az AHL egyik legjobb mérleggel rendelkező csapatához, a St. John's IceCapshez szerződött.

Az American Hockey League (AHL) a National Hockey League (NHL) előszobájának számít, ez a legmagasabban jegyzett osztály a tengerentúli profiliga után. Ide szerződött Kóger Dániel, aki ebben az idényben az ECHL-ben szereplő Cincinnati Cyclonesban remekelt (tizenkét mérkőzésen tizenegy pont volt a mérlege), ami miatt az utóbbi hetekben több együttes is megfigyeltette őt.

A St. John’s IceCaps a Winnipeg Jets farmcsapata, nyár óta hívják így az együttest, korábban Manitoba Moose néven futott a gárda. Az AHL mostani szezonjában huszonkét meccséből tizennégyet is megnyert, 32 szerzett pontjánál pedig csak két klub, az Oklahoma City Barons és az Abbotsfrod Heat szorgoskodott össze többet – 33-at. A keret tagja például a svájci David Aebischer is, aki korábban a Colorado Avalanche, a Montréal Canadiens és a Phoenix Coyotes színeiben 214 alapszakasz-mérkőzésen védett az NHL-ben.

Az IceCaps kedden a Syracuse Crunchot fogadja, Kóger akár már jégre is léphet új csapatában.

Korábban két magyar jégkorongozónk fordult meg az AHL-ben, Szuper Levente a Saint John Flames és a Worcester Icecats együttesét erősítette, míg Vas János az Iowa Starst.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik