Sport

Coloradóban ért véget a Detroit nagy sorozata

A Colorado Avalanche hazai pályán 4-2-re verte a Detroit Red Wingst az NHL legutóbbi játéknapján.

A Detroit Red Wings zsinórban hét megnyert meccsel érkezett a coloradói Pepsi Centerbe az észak-amerikai profi jégkorongligában, a Vörös Szárnyak pedig bő tizenöt percnyi játék után a vezetést is megszerezték az Avalanche vendégeként, Johan Franzen emberelőnyből köszönt be.

A második harmad már a hazaiaké volt, előbb az est hőse, Ryan O’Reilly, majd Paul Stastny talált be. Erre még érkezett válasz Danny Cleary révén a záró etapban, ám a Colorado előbb emberhátrányból talált be, majd O’Reilly az üres kapuba lőtt, a denveri alakulat így 4-2-re nyert és zsinórban harmadik győzelmét aratta. Vereségével a Detroit lecsúszott a nyugati főcsoport negyedik helyére.

A liga élére az a Minnesota Wild állt, amely Anaheimben sorozatban negyedik idegenbeli sikerét aratta. A sorsdöntő pillanat bő öt perccel a rendes játékidő letelte előtt volt, amikor is Nick Johnson 3-3-as állásnál megszerezte a Wildnak a vezetést, Cal Clutterbuck pedig egy üres kapus találattal biztosította be a győzelmet. Matt Cullen három assziszttal zárt.

A játéknap harmadik mérkőzése kanadai rangadó volt, a Vancouver Canucks hazai jégen fogadta a Calgary Flamest. Ugyan a vendégek szereztek vezetést még az első harmad végén, az előző szezon döntőse amerikai triója (David Booth, Chris Higgins és Ryan Kesler) vezérletével 5-1-re nyerni tudott.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Colorado Avalanche-Detroit Red Wings 4-2
Anaheim Ducks-Minnesota Wild 3-5
Canvouver Canucks-Calgary Flames 5-

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik