Sport

Sorozatban harmadszor nyert a Volán az EBEL-ben

Két és fél nap alatt a második idegenbeli sikerét aratta a Sapa Fehérvár AV19 együttese az osztrák jégkorong-bajnokságban.

A Linz ellen idehaza aratott szép győzelem után Szlovéniába utazott a Sapa Fehérvár AV19 együttese az osztrák jégkorong-bajnokságban.

Ott pénteken aratott 4-3-as győzelmet a Primeau-legénység, és azzal a reménnyel utazott tovább Grazba, hogy egy esetleges győzelemmel újra az élboly közvetlen közelébe kerülhet.

Nos, Brett Lysak úgy gondolta, ehhez lesz egy-két szava, a 46 másodperccel a találkozó kezdete után bevette a magyar kaput egy emberelőnyös helyzet után. Palkovics kis túlzással éppen ennyivel a vége előtt, 19:18-nál egyenlített (1-1).

A második harmadban is a hazaiak szereztek vezetést, akik egyébként a forduló előtt a tabella 9. helyén álltak. Harand gólja után sem zuhant össze a Volán, Tokaji egalizált a harmadban.

A magyar csapat több kulcsmeccset is a legvégén, nagy előnyről bukta el a közelmúltban, most fordult a kocka. Vas Márton és Derek Ryan is betalált a grazi kapuba, ezzel pedig a Volán megszerezte sorozatban harmadik győzelmét.

A magyar csapat nagy örömére a Vienna Capitals, a Klagenfurt és a Ljubljana is kikapott.

Eredmény – osztrák jégkorong-bajnokság
Graz 99ers – Sapa Fehérvár AV19 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)
Sapa Fehérvár AV19: Munro – Orbán, Tokaji, Sofron, Vas, Ladányi, Horváth, Pratt, Palkovics, Ryan, Mihály, Sille, Durco, Benk, Sikorcin, Kovács, Láda, Magosi, Tóth A. Vezetőedző: Kevin Primeau
A magyar csapat gólszerzői: Palkovics (20.), Tokaji (25.), Vas (44.), Ryan (60.)
További eredmények: Red Bull Salzburg-Znojmo 5-2, Jesenice-Klagenfurt 4-3 – hosszabbítás után, Villach-Olimpija Ljubljana 6-1, Zagreb-Vienna Capitals 3-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik