Sport

December közepén látogatnak Polgárdiba

A jégkorongozók harmadszor gyűjtenek a rászoruló felnőtteknek és gyerekeknek

A Raktár utcában található Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok földszinti, kisebb rendezvényeken használatos VIP-termében már gyűlnek a zsákokba helyezett adományok. Akadnak zsákok, amelyek ruhaneműket, cipőket, ágyneműket rejtenek.

Immár harmadszor kerül sor az osztrák hokibajnokságban szereplő Fehérvári ördögök akciójára, a Fejér Megyei Önkormányzat által működtetett, Polgárdi-Szekerespusztán található integrált szociális intézmény lakói, felnőttek és gyermekek számára gyűjtenek.

– Évekkel ezelőtt keresett meg bennünket az otthon vezetője, aki kérte a segítségünket. Minden jó ügy mellé igyekszünk odaállni, ezúttal sem volt ez másként. Több teherautó ruhaneműt, egyéb, használati tárgyat gyűjtöttünk össze az elmúlt két esztendőben, amit december közepén, a karácsonyi ünnepeket megelőző napokban juttatunk el az intézmény lakóinak. A klub vezetői, a csapatkapitány, valamint több játékos látogat el Polgárdi-Tekerespusztára, ahol az adományok mellett a szakosztályunk által vásárolt déligyümölcsöket és édességeket is átadjuk. A lakók műsorral, általuk készített ajándékokkal kedveskednek nekünk. Megható az a szeretet, amivel körülvesznek bennünket – mondta Ocskay Gábor, a szakosztály igazgatója.

Az idei gyűjtés a Linz elleni hazai összecsapáson, november 22-én indult, a november 27-én vasárnap megrendezett, hazai győzelemmel zárult, Klagenfurt elleni derbit megelőzően is hozták a szurkolók, valamint a klubhoz tartozó alkalmazottak is a csomagokat. December 9-én, pénteken a Vienna Capitals elleni mérkőzésen, valamint december 11-én, a Sapa Fehérvár-Villach találkozón lehet még letenni a már nem használt, zsákokba csomagolt ruhaneműket, cipőket, ágyneműket, törölközőket az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok főbejáratánál elhelyezett konténerekbe. A rendkívül szűkös anyagi lehetőséggel rendelkező intézmény lakói nagy örömmel veszik a felajánlásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik