Sport

A legsúlyosabb büntetést kapta a kanadai verőlegény

Jeremy Yablonski, a KHL-ben szereplő Vityaz Csekov kanadai játékosa ebben a szezonban már nem léphet pályára.

A kanadai jégkorongozó – aki az NHL-ben mindössze egy meccsen játszott korábban, még a St. Louis Blues színeiben – szombaton, a Traktor Cseljabinszk ellen 5-1-re elveszített bajnokin ütötte le a vendégek játékosát ártatlan szituációban, amiért egyből végleges kiállítással sújtották. A szövetség eredetileg nyolcmeccses eltiltással sújtotta, azonban a Kontinental Hockey League (KHL) fejének, Alekszander Medvegyevnek elege lett a kanadaiból.

„Már volt korábban egy tíz mérkőzésre szóló eltiltása. Ami sok az sok. nem toleráljuk tovább ezt a faragatlan viselkedést”- indokolta Medvegyev, miért is tiltották el a szezon hátralévő részére Jeremy Yablonskit, akit amúgy sem a góljairól, sokkal inkább a pofonjairól ismerhetnek a jégkorong kedvelői. A 31 éves hokisnak minden bizonnyal ezzel be is fellegzett Oroszországban.

3:05-től kezdődnek az események:

Ez a KHL történetének eddigi legsúlyosabb ítélete egyébként. Yablonski csapattársa, a szintén kanadai Christopher Brennan ugyanezen a meccsen vitte túlzásba a keménykedést, ő tizenöt találkozót kénytelen kihagyni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik