Sport

Sorozatban negyedszer zakózott a Fehérvár

A Sapa Fehérvár AV19 együttese Salzburgban kapott ki 3-2-re az osztrák hokiliga pénteki játéknapján.

Legutóbb a bajnokság harmadik fordulójában vendégeskedett a Sapa Fehérvár AV19 Mozart városában, akkor a székesfehérváriak hiába vezettek 2-1-re, végül 5-2-re kikaptak. Nem tűnt egyszerűnek a Red Bull legyőzése, ugyanis a Salzburg eddigi tíz hazai összecsapásából kilencet is megnyert, egyedül a listavezető Linz tudta megtréfálni a sztárgárdát saját otthonában.

Kevin Primeau fiainak kisebb gödörbe kerültek az elmúlt meccsek során és visszacsúsztak a tabella hatodik helyére, azaz égetően szükség volt a két pontra. A kapuban ezúttal a fiatal Bálizs Bence kezdett, Adam Munro a kispadon kapott helyet azt követően, hogy a keddi mérkőzésen egy hangyányit összeroppant a linzi nyomás alatt. Bálizst az első harmadban tizenháromszor is próbára tették a hazaiak, ám a portás állta a sarat, mint ahogyan a túloldalon Joshua Tordjman is, 0-0-nál érte a feleket az első harmad.

A második húsz percben aztán nem kellett sokat várni a gólra, Thomas Raffl és Douglas Lynch játszott össze, az akció végén Brent Aubin köszönt be. Feléledtek ettől a fehérváriak akik a rendes játékidő felénél a veterán Palkovics Krisztiánnak köszönhetően egyenlíteni tudtak. Érdekesség, hogy a második játékrészben egyetlen játékost sem állítottak ki a játékvezetők, akik igyekeztek észrevétlenek maradni az összecsapáson.

A harmadik harmad elején stílszerűen a harmadik sorunk villant, Kovács Csaba tálalt Mihály Árpád elé, a szélső pedig nem hibázott. Nem örülhettünk ugyanakkor sokáig, Raffl ezúttal a góllövők közé iratkozott fel. Amikor már szinte mindenki a hosszabbítást várta jött Abid Ramzi és megszerezte idei negyedik gólját a Volán ellen, a Salzburg pedig otthon tartotta a két pontot.

A Sapa Fehérvár AV19 zsinórban negyedik vereségével visszacsúszott a hetedik helyre a tabellán.

Eredmény – EBEL, alapszakasz
Red Bull Salzburg – Sapa Fehérvár AV19 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik