Sport

Nagyon nagy Győr-bukta Jekatyeringburgban

Az Uni Seat Győr női kosárlabdacsapata 37 pontos vereséget szenvedett orosz ellenfele otthonában az Euroliga 7. fordulójában.

Hetedik mérkőzésén a hatodik vereségét szenvedte el az Uni Seat Győr együttese a legrangosabb nemzetközi kupasorozat A csoportjában.

Fűzy Ákos csapata nem jó szériát fut, először az USK Praha győzött kis különbséggel a múlt héten Győrben, majd a hazai bajnokság rangadóján az Uniqa Euroloeasing Sopron tudott győzni a győriek otthonában, amivel el is vesztette veretlenségét az NB I-ben.

A Jekatyeringburg otthonában nem számított esélyesnek a csapat, és akkor finoman fogalmaztunk. Az oroszok költségvetése nagyságrendekkel haladja meg a magyar együttesét.

Az, hogy az első negyedben 31 pontot kapott a győr, sok mindent elárult, nem volt kérdés, ki nyeri a meccset, csak az, hogy mennyivel győz majd a hazai együttes. A félidőben 58-29 volt az állás, és bár a harmadik játékrészt megnyerte a magyar csapat, a vége ismét betli (21-8 oda), mindez pedig majdnem 40 pontos vereséget jelentett.

A döntő persze az volt, hogy a világklasszis oroszoknál 7 játékos is (!) elérte a 10 pontot, míg a mieinknél csak az amerikai Hollingsworth, valamint a horvát Ciglar.

Eredmény – női kosárlabda Euroliga, 7. forduló
Jekatyeringburg – Uni Seat Győr 97-60 (31-16, 27-13, 18-23, 21-8)
A legjobb pontdobók: Parker 19, Jekabsone 15, Poindexter 13, Stepanova 12, Artesina, Gruda, Abrtosimova 10-10, illetve Hollingsworth 16, Ciglar 15, Őry 9

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik