Sport

Bajusz a hokisisak alatt

Jelenlegi pozícióját őrizné a Sapa Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongligában, a játékosok a rák elleni küzdelem jegyében egyhónapos bajuszt növesztenek.

Az EBEL 2011-2012-es idényének minden korábbinál erősebb kerettel vágott a Sapa Fehérvár AV19 hokicsapata. Bár utóbbi két bajnokijukat elveszítették a Znojmo ellenében, a kék-fehérek a terveknek megfelelően tudták le az alapszakasz első felét, a 6., közvetlen rájátszás érő helyen várják a keddi folytatást.

November 22-én a listavezető, egyértelműen bajnokesélyes Linz látogat a koronázóvárosba.

A Fehérvári ördögök vezetői az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok VIP-termében tartott sajtótájékoztatón számoltak be az alapszakasz eddigi történéseiről, a klub anyagi helyzetéről, valamint jótékonysági kezdeményezésekről.

A sportklub társelnöke, Tóth István elöljáróban megjegyezte, a jelenlegi, hazai gazdasági környezet nem feltétlenül indokolja, hogy egy magyar klubcsapat sikeres legyen jóval tehetősebb, nyugati riválisaival szemben, ám a Sapa Fehérvár egyelőre állja a sarat, az osztrák élklubok mellett két szlovén, egy horvát, valamint egy cseh gárdát is felvonultató pontvadászatban.

A cél az alapszakaszt az első hatban zárni, ami azonnali rájátszást érő pozíciót jelentene.

A klub a felnőtt együttes mellett nagy figyelmet fordít az utánpótlás nevelésre is, a sportvezető nem titkolta, nagyon várják, hogy sikeres pályázatuk után a társasági adóból befolyó összegek megjelenjenek az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia számláján.

A vezetőedző – egyben nemzeti együttesünk szövetségi kapitánya -, Kevin Primeau megjegyezte, az alapszakasz 40 mérkőzése közül 21-et letudtak, múlt pénteken, a „félidőben” hazai pályán szenvedtek büntetőkkel vereséget a Znojnótól, a vasárnapi, csehországi, szintén vereséggel végződő találkozó már a második kanyar kezdetét jelentette.

A szakvezető elmondta, a gárda kiegyensúlyozottan teljesít, főleg a szezon elején arattak váratlan bravúrokat. Ami leginkább annak volt köszönhető, hogy az ellenfelek nem jól mérték fel a kék-fehérek játékerejét, a folytatásban azonban jobban figyeltek, ezért immár lényegesen nehezebb meglepetést okozni, mint korábban.

Fontos, hogy csapat minden összecsapáson legalább 4-5 gólt szerezzen, ennyi feltétlenül kell a diadalokhoz.

A kanadai tréner egy jótékonysági kezdeményezésre is felhívta a figyelmet, november elsejétől a szakmai stáb tagjai, a játékosok és a vezetők bajuszt növesztettek, amitől csak a hónap utolsó napján válnak meg. Kanadában és az Egyesült Államokban nagy hagyományai vannak a Movember névre keresztelt mozgalomnak, amely jó ügyet támogat, a prosztatarák elleni kutatást. A Sapa Fehérvár a Magyar Rákellenes Liga javára ajánlja fel az elkövetkező két, hazai összecsapáson – kedden a Linz, vasárnap a Klagenfurt ellen lépnek pályára – az érkező adományokat.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik