Sport

Mától csúcstenisz

Ma délután a címvédő Federer és idei egyik „mumusa”, az őt Wimbledonban legyőző francia Tsonga mérkőzésével kezdődik az ATP világbajnokság.

A profi férfi teniszezők ATP versenysorozatának idei utolsó állomásán, a nem-hivatalos világbajnokságnak is titulált fedettpályás tornán az éves ranglista első nyolc helyezettje vesz részt.

A 2011-es év a londoni világbajnokság végkimenetelétől függetlenül nagy fordulatot hozott a férfi teniszben. Megdőlt a nagyjából 2004 óta tartó „kettős uralom”, amikor Feder és Nadal egymást váltva nyerte a tornákat. Djokovic élre kerülésével és Murray feljavulásával nyíltabbá és izgalmasabbá vált a küzdelem, így a londoni meccsek is minden bizonnyal nagy csatákat hoznak majd. Mi meg körülnéztünka fogadási esélyeket illetően.

2011 a szerb Novak Djokovic éve volt, aki három Grand Slam versenyt (Melbourne, Wimbledon, New York) nyert. Óriási előnnyel vezeti a világranglistát, és tavaly decemberi londoni, Federertől elszenvedett veresége után 41 mérkőzést nyert zsinórban. Ennek ellenére a világ egyik legnagyobb online sportfogadási cége, a bwin mégis a svájcit tartja a legesélyesebbnek a győzelemre.

 

Az ATP világranglista állása:
  1. Novak Djokovic (szerb) – 13 475 pont
  2. Rafael Nadal (spanyol) – 9 375 pont
  3. Andy Murray (skót) – 7 380 pont
  4. Roger Federer (svájci) – 6 670 pont
  5. David Ferrer (spanyol) – 4 480 pont
  6. Jo-Wilfried Tsonga (francia) – 3 535 pont
  7. Tomas Berdych (cseh) – 3 300 pont
  8. Mardy Fish (amerikai) – 2 965 pont

A tenisz koronázatlan királyának tekintett Federer idén – bár sokszor kiválóan játszott – mindössze egy kiemelt ATP 1000-es versenyt nyert, és az év végén csak negyedik az ATP-ranglistán. A svájcit 2,40-es odds-szal adja a bwin. Az esélyesség oka főleg az, hogy a svájci kiváló formában van, októberben két tornát is nyert (Bázel, Párizs), míg ellenfeleinek mindegyike sérülésekkel küzd a szezon végén.

A bwin szakértői a skót Andy Murrayt tartják a másik favoritnak (odds: 3,75), bár Párizsban nemrég veszített Tsonga ellen, ám ezt megelőzően az őszi szezonban nem talált legyőzőre. A 2011. évi világelső Djokovic győzelme ötszörös pénzt hozna híveinek. Ő Bázelben láthatólag sérüléssel küszködve esett ki, és Párizsban is a torna alatt visszalépett. A tavalyi világelső, Rafael Nadal nincs jó formában. A US Open óta eltelt időszakban igazán csak a spanyol Davis Kupa csapatban játszott jól. Az ő győzelmére egyébként 6,50-es szorzóval lehet fogadni a bwin-nél. Természetesen a szorzók a verseny ideje alatt változhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik