Sport

A végét megint elrontotta a Győr

A véghajrában pontatlanul célzott és kikapott az Uni Seat Győr a női kosárlabda Eruoliga csütörtöki mérkőzésén az USK Praha ellen.

A női kosárlabda Euroliga A csoportjában az utolsó előtti helyről várta a hatodik fordulót az Uni SEAT Győr csapata. A mieink eddig nem igazán remekeltek, egyedül a Lotos Gdyniát sikerült megverni. Az ellenfél, az USK Praha jobban állt a magyar csapatnál, na nem sokkal, egy győzelemmel.

A Győr a hétvégén kínkeserves győzelemmal hangolt a csütörtöki mérkőzésre, miután csupán 49-46-ra győzött a Vasas-Csata otthonában. Tapodi Péter, a Győr szakmai igazgatója elmondta, minden részsiker fontos a csapatnak, így egy olyan együttes legyőzése, mint a Prága, amely nagy hagyományokkal bír, szép eredmény lenne.

Nos, abszolút reális esélye volt a győrieknek ehhez, ugyanis jól kezdték a találkozót. 4-0-ra, majd 10-3-ra vezettünk, Nagy-Bujdosó Nóra és Hollingsworth remekelt, ugyanúgy, mint a második negyedben. A vendégeknél Montanana tett arról a második etap végén, hogy a nagyszünetben csupán két egységgel vezessen a Győr.


Viteckova
hárompontosával 39-36-nál vezetett először a Prága, és ezután fel is bátorodott a cseh csapat. A mieink nem hagyták magukat és szívós játékkal kierőszakolták azt, hogy az utolsó negyed előtt semmi ne dőljön el (48-51).

Sőt, az utolsó játékrészben megint a Győr irányított, 54-53-nál újra átvette a vezetést. Hallatlanul izgalmas volt a meccs, a tavaly még Szegeden kosarazó Ciglar pedig elkezdett pontokat termelni (az első félidőben nem igazán ment neki). Öt és fél perccel a vége előtt épp az ő pontjaival 64-61-re vezettünk, időt is kért a Prága edzője. Hiába, mert kiváló ritmusban játszott a győri csapat (66-61).

Csakhogy a véghajrára közeledve kétszer is eladta a labdát a magyar gárda, aminek az lett a következménye, hogy 68-68-ra egyenlített a Prága 1:43-mal a vége előtt. Viteckova hagyta ki a cseh támadás végén a helyzetet, majd Simon hagyta ki a tempót. Kár, mert jött újra Viteckova és triplájával átvette a vezetést a vendégcsapat 71-70-re. Ez volt a tizedik hármasa az USK-nak.

20 másodperc volt hátra, amikor Nagy-Bujdosó hibázott a palánk alól. Jöhetett a győri fault (mindkettő bünti bement – 70-73). Mi is dobhattunk, Hollingsworth a másodikat kihagyta, de a lepattanó a cseheké lett, ráadásul a dupla-duplát elérő amerikai kipontozódott. Penichiero nem hibázott, kikaptunk 75-71-re.

A Győr vasárnap a Sopronnal játszik hazai rangadót.

Eredmény – női kosárlabda Euroliga
Uni SEAT Győr – USK Praha 71-75 (20-19, 16-15, 12-17, 23-24)
A legjobb dobók: Hollingsworth 18, Ciglar 14, Rasheed 13, Nagy-Bujdosó 12, illetve Elhotova 19, Viteckova 18, Montanana 14, Kulichova 10
A női NB I-ben:
Ferencváros – Cegléd 72-60

Ajánlott videó

Olvasói sztorik