Sport

Konkoly Csabát menesztették az ETO éléről

Más típusú szakmai vezetést képzelnek el a magyar bajnok Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatánál.

Szerdán délelőtt a Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján közölték, hogy Konkoly Csaba és a klub elnökségének megállapodása alapján a szakember távozik az együttes éléről.

“A döntés hátterében az áll, hogy az elnökségnek minden körülmények között meg kell teremtenie a csapat győzelmének feltételeit mind a hazai bajnokságban, a Magyar Kupában, és a Bajnokok Ligájában. Az eddigi mérkőzések tapasztalatai alapján pedig úgy látja, hogy e cél elérésére a csapatnak nagyobb esélye van egy más típusú szakmai irányítással” – áll a honlapon.

“A Klub megkezdte az egyeztetéseket a lehetséges új edzőkkel, és mindenképpen olyan megoldásra törekszik, amely edzői oldalról biztosítja az Audi ETO-nak az elvárt győzelmeket.

A csapat vezetőedzői feladatait az új szakember beiktatásáig Danyi Gábor pályaedző látja el, akinek szakmai felkészültsége és hozzáállása mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken garancia a csapat jó szereplésére.

A Konkoly Csabával való további együttműködés formájáról a Klub egyeztetést folytat” – írják.


“Konkoly Csabával az elmúlt években az Audi ETO a legnagyobb sikereit érte el a Bajnokok Ligájában, ezért szakmai tudására, tapasztalatára a továbbiakban is számítunk a jövő zálogát jelentő utánpótlás felkészítésben”
– nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO elnöke.

A bajnokságot pontveszteség nélkül vezető Győr vasárnap magabiztosan győzte le az oszták Hypo csapatát, és az első helyen jutott tovább csoportjából a Bajnokok Ligájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik