Sport

Megszakadt a Tampa nagy sorozata

A Tampa Bay Lightning együttese 2009 októbere után kapott ki a most már Winnipegben székelő franchise-tól.

Az észak-amerikai hokiliga legutóbbi játéknapján a Tampa Bay Lightning a Winnipeg Jetshez látogatott, a floridai gárdának pedig nagyon jól ment az utóbbi időben a nemrég még Atlanta Thrashers néven futó gárda ellen, ugyanis a legutóbbi tizenkét találkozót sikerült megnyerni.

Ennek a nagy sorozatnak magyar idő szerint kedden hajnalban vége szakadt, a Tampa pocsék emberelőnyös helyzetkihasználásának is köszönhetően 5-2-re alulmaradt riválisával szemben és a keleti főcsoport nyolcadik helyén maradt.

Így lett oda a Tampa nagy sorozata:

A Philadelphia mindeközben menetel keleten, a Flyers zsinórban hatodik idegenbeli győzelmét aratta, legutóbb a Carolina Hurricanes otthonában sikerült nyerni 5-3-ra. A meccs hőse a két gólt és egy gólpasszt jegyző Claude Giroux volt, akiről a legendás csapattárs, Jaromir Jagr sejtette már a találkozót megelőzően, hogy nagy napja lehet: „Mondtam neki a meccs előtt, hogy mesterhármast fog szerezni. Ez volt az érzésem, valamikor csak úgy megsejt valamit az ember” – mondta a mind a két találathoz asszisztáló cseh.

A buffalói kapuban Jhonas Enroth helyettesítette az agyrázkódást szenvedett Ryan Millert, a 23 esztendős portás pedig kezd igazi büntetőölővé válni: történt, hogy a Montréal Canadiens elleni meccsen a rendes játékidőben 2-2-re végeztek a felek, majd a hosszabbításban sem sikerült dűlőre vinni a dolgot, jöhettek a rávezetések. A Sabres részéről Thomas Vanek és Brad Boyes is értékesítette a maga kísérletét, a kanadaiaktól azonban csak Max Paciorettynek sikerült ez a tett, Tomas Plekanec és Brian Gionta próbálkozását is fogta Enroth, aki így mind az öt eddigi büntetőpárbaját megnyerte.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Montreal Canadiens-Buffalo Sabres 2-3, szétlövés után
Carolina Hurricanes-Philadelphia Flyers 3-5
Winnipeg Jets-Tampa Bay Lightning 5-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik