Sport

Harmadszor is Chicago

A Chicago Blackhawks együttese zsinórban harmadik győzelmét könyvelte el az NHL legutóbbi játéknapján.

A tengerentúli hokiligában négy mérkőzést rendeztek hétfőre virradóan, a leggólzáporosabb meccset pedig a Szeles városban rendezték. A hazai Blackhawks már a nyitóharmadban kétgólos előnybe került, ugyan Ryan Smith még ebben a játékrészben szépíteni tudott, a vendég Edmonton Oilers egyáltalán nem tudta megszorongatni a Chicagót.

A vendéglátóktól Jonathan Toews és Steve Montador is duplázni tudott, előbbi már kilenc gólnál jár az idényben. A Blackhawks zsinórban harmadszor tudott nyerni és jelenleg a legtöbb pont birtokosa az egész ligában.

A Chicago újabb győzelme:

A tavalyi döntős Vancouver Canucks hazai pályán verte a New York Islanderst 4-1-re, Roberto Luongo 23 védéssel, Aaron Rome egy góllal és két asszissztal járult hozzá övéi győzelméhez. A Szigetlakók jelentősen megtorpantak egy jó kezdést követően, mindössze egyszer tudtak nyerni az elmúl tíz meccsükből, hatszor ráadásul a rendes játékidőben kaptak ki.

A Minnesota Wild idegenben már az első harmadban bedarálta az Anaheim Duckst, Cam Fowler pedig hiába duplázott a hazaiaktól, csak izgalmassá tudta tenni az utolsó másodperceket. Idegenben nyert a Philadelphia Flyers is, a Philly Floridából hozta el mind a két pontot.

A Buffalo Sabres szombaton játszott a címvédő Bostonnal, a Szablyások pedig nem elég, hogy 6-2-re kikaptak, de elveszítették elsőszámú kapusukat, az amerikai válogatott Ryan Millert. A portást a második harmadot követően kellett lecserélni, ugyanis agyrázkódást szenvedett, amikor Milan Lucic, a hazaiak játékosa nekikorcsolyázott.

Miller sérülése:

Egyelőre nem lehet tudni Millernek mennyit kell kihagynia, mindenestre Drew MacIntyre ugrik majd be a helyére. Buffalóban mindenestre reménykednek benne, hogy Lucicot eltiltják a felesleges keménykedés miatt.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 6-3 (3-1, 2-2, 1-0)
Anaheim Ducks – Minnesota Wild 2-3 (0-3, 1-0, 1-0)
Vancouver canucks – New York Islanders 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
Florida Panthers – Philadelphia Flyers 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik