Sport

Pius Heinz a pókervilágbajnok

A mindössze 22 éves Pius Heinz maratoni csatában szerezte meg a világbajnoki címet, és első német játékosként nyert 8,7 millió dollárt.

Magyar idő szerint reggel 9-kor derült ki, hogy az utóbbi 10 év leghosszabb párbaja után a németek örülhettek a csehekkel szemben, a mindössze 22 éves Pius Heinz szerezte meg a világbajnoki címet, legyőzve a remekül kártyázó Martin Staszkot írja a Poker.hu.

A World Series of Poker, azaz a póker-világbajnokság fináléját már a negyedik éve rendezik meg csúsztatással, a júliusban kialakult döntő vasárnap folytatódott a „Novemberi kilencekkel”, akik azóta eltelt idő alatt sztárrá váltak, jó néhányuk profi szerződést is kapott.

A legnagyobb érdeklődés természetesen az amerikai Ben Lambot övezte, ugyanis az Év Játékosának választott zsugás hihetetlen teljesítményt hajtott végre az egész WSOP ideje alatt, ráadásul a világ legnehezebb versenyén a fináléba is bejutott.

Az osztás végül vasárnap este rajtolt el, egészen a legjobb három fő kialakulásáig játszottak, akiket aztán egynapos pihenőre küldtek.

Az első kieső a kevés zsetonnal rendelkező a brit Sam Holden volt, épp Ben Lamb ejtette ki, rosszabb ászos lapja nem javult az amerikai ellen. Holden után az ukrán Anton Makiievskyi következett, akit sokan titkos favoritnak tartottak, mégis be kellett elégednie a nyolcadik hellyel.

A belizei kaszinótulajdonos Badih Bounahra következett a hetedik helyen, szintén rosszabb ászos lapokkal ment allin, a meglepetés ember cseh Martin Staszko megadott, és ki is tartott jobb lapja.

A rendkívül veszélyes ír Eoghan O’Dea foglalhatta el a hatodik pozíciót, akit a közben megtáltosodó Staszko ejtett ki, az ír játékos Q-6-ra tette fel minden zsetonját, Staszko nyolcas párral kis gondolkodás után tartott, és jobbnak is bizonyult a közös lapok érkeztével.

Phil Collins személyében nem az előadóművész, hanem az azonos nevű nagyon sikeres online kártyás végzett az ötödik helyen, a német Pius Heinz győzte le a mindent eldöntő partijában.

A legjobb három játékos végül az amerikai Matt Gianetti kiesésével alakult ki, aki A-3-mal ment allin, de épp belefutott Ben Lamb király párjába, akinek végül király pókere lett a leosztás végeztével.

Az élen Pius Heinz (107 800 000 zseton) kezdhetett, akit Ben Lamb követett (55 400 000 zseton), és nem sokkal lemaradva Martin Staszko zárta a sort (42 700 000 zseton).

Bent volt még tehát Ben Lamb az utolsó felvonásban, és bár feleannyi zsetont birtokolt, mint az első helyen tanyázó Heinz, még így is a legesélyesebbnek tartottak.

A magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett utolsó napon azonban hiábavaló volt minden esélylatolgatás, Lamb elsőként esett ki, K-J-val tette allin Martin Staszkot, aki hetes párral megadott, és mivel sem király, sem bubi nem érkezett az asztalra, Staszko megnyerte a leosztást, és ő játszhatta a Heads upot Pius Heinzzel.

Ekkor még nem lehetett sejteni, hogy az utóbbi tíz éve leghosszabb párbajának néznek elébe a játékosok, pedig ez történt, 118 parti kellett ahhoz, hogy a két kártyás közül megszülessen a világbajnok.

Az utolsó leosztás már Heinz vezetésénél zajlott le, Staszko 10-7-el ment allin, amit a német zsugás azonnal megadott A-K-lyal, és mivel semleges lapok érkeztek az asztalra, ami azt jelentette, hogy Pius Heinz ász magas kombinációval szerezte meg a póker sportág legértékesebb ereklyéjét, azaz a WSOP Main Event bajnoki körkötőjét.

A világbajnokság utolsó partija:

A WSOP Main Event végeredménye:
1.hely: Pius Heinz – 8 711 956 dollár
2.hely: Martin Staszko – 5 430 928 dollár
3.hely: Ben Lamb – 4 019 635 dollár
4.hely: Matt Giannetti – 3 012 700 dollár
5.hely: Phil Collins – 2 269 599
6.hely: Eoghan O’Dea – 1 720 831 dollár
7.hely: Bob Bounahra – 1 314 097 dollár
8.hely: Anton Makiievskyi – 1 010 015 dollár
9.hely: Sam Holden – 782 115 dollár

Ajánlott videó

Olvasói sztorik