Sport

Lopez újabb franciát búcsúztatott

Feliciano Lopez két szettben ütötte ki Gael Monfils-t. A kilencedik kiemelt Nicolas Almagro is kiesett a teniszezők párizsi mesterversenyén.

A nappali program egyoldalúsága után, csak nem akart összejönni egy szoros meccs az esti programban sem a Bercyben. A centerpályán a kétszeres döntös (2009, 2010) hazai kedvenc, Gael Monfils kapott ki két játszmában Feliciano Lopeztől. A spanyol szerva-röptés az előző körben is egy francia ellen nyert, ráadásul – valószínűleg – a hét labdamenetének is ő örülhetett igazán.

Feliciano Lopez és Michael Llodra varázslatos pontja az első fordulóból:

Lopez meggyőző játékkal lépett tovább a legjobb tizenhat közé. Pompásan adogatott, ötből öt bréklabdát hárított. Huszonnégyszer járt a hálónál, ebből tizenhétszer övé is lett a pont. A következő körben az amerikai adogatógép John Isnerrel csap össze.

A párizsi születésű Monfils ezzel a vereséggel nem csak a tornától, hanem a 2011-es évtől is búcsúzik, már ami a teniszt illeti, hiszen biztossá vált, hogy lemarad a jövő héten kezdődő londoni ATP-világbajnokságról.

Nicolas Almagro számára is véget ért a vb-versenyfutás, miután kikapott a selejtezőből érkező Andreas Seppitől. A hagyományosan salakon villogó olasz mostanában keménypályán is stabil. Októberben, Mons-ban mély mezőnyű Challenger-tornát nyert, azóta pedig néhány nagy skalpot ejtett ezen a borításon. Holnap Jo-Wilfried Tsongával csap össze a harmadik fordulóban.

Mardy Fish viszont megerősíteni látszik londoni helyét. Ehhez még egy mérkőzést kell nyernie Párizsban. Szerdán elképesztő hatékonysággal adogatva, ötvenhat perc alatt múlta felül a legjobb németet, Florian Mayert. Következő kihívója a szerdai program utolsó összecsapásának győztese lesz: Gilles Simon vagy Juan Monaco.

Eredmények – ATP-torna, Párizs (2,75 millió euró), 2. forduló
Seppi (olasz) – Almagro (spanyol, 9.) 6-3, 7-5
Fish (amerikai, 7.) – Mayer (német) 6-1, 6-2
Lopez (spanyol) – Monfils (francia, 8.) 6-3, 6-4
Simon (francia, 10.) – Monaco (argentin) Eredmény később

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik