Sport

A Győr nem bírta semlegesíteni a Hypót

Kétgólos vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában az osztrák Hypo ellen.

A Győr elvesztette első meccsét a Bajnokok Ligája idei szezonjában (a dán Randers otthonában), majd utána mindhárom találkozóját megnyerte. A dánok elleni visszavágó és a francia Metz elleni duplasiker után a Hypo elleni két találkozóval zárul a csoportkör. Az első, Ausztriában rendezett mérkőzésen az volt a tét, hogy amennyiben nyer a magyar csapat, továbbjut a csportból.

A Németh András vezette osztrák sztárcsapat az elmúlt időszakban valamelyest gyengült, új korszak kezdődött Gunnar Prokop visszavonulásával, fiatal az együttes (igaz, hét brazil játékos is van a keretben). Szerda estig egyetlen győzelem (a Metz ellen hazai pályán) és három vereség szerepelt a csapat neve mellett. Az osztrákoknál ott volt a keretben (és a pályán) Temes Bernadett és Rédei-Soós Viktória, ők Vácról követték Németh Andrást a Hypóig.

Villámrajtott vett a Győr, Hornyák két és Lekic egy góljával 3-0-ra vezetett. Rodrigues 4-4-nél egyenlített, és ezután már fej fej mellett haladtak a csapatok. Igaz, a hazaiak csak 12-11-nél vették át a vezetést az egyik brazil válogatott, Do Nascimento jóvoltából.

A félidő vége jobban sikerült a Temes, Rocha és Nascimento vezette hazaiaknak, említett játékosok négy góllal terhelték meg a mieink kapuját.

Fordulás után remekelt a Hypo, a győri kapus, Haraldsen nem találta a lövések ellenszerét, 18-14-nél már meleg volt a pite. Nem ijedt meg azonban Konkoly Csaba csapata, Görbicz találatával már 21-20 is volt az állás, sőt, Radicevic már az egyenlítésért lőhetett, elhibázta. A második játékrészben pályára lépett Pálinger Katalin is, a győriek vezetőedzője pályára küldte, hátha hatékonyabb lesz a brazil lövőkkel szemben. Nem nagyon sikerült, a meccs végén Pinheiro zárkózott fel Nascimentóhoz és Rochához a góllövőlistán.

Öt perccel a vége előtt 27-25 volt az állás. A hajrá nem sikerült jól a magyar csapatnak. Radicevic ugyan két gólt is szerzett, először 27-26-ra alakítva az eredményt, de az egyenlítésért vívott támadásban rosszul adták a labdát a mieink beállónak, Lökének, és mivel Temes gólt szerzett az ellentémadásnál, a meccs is eldőlt. Volt még egy vitatható szituáció, amiért talán hetes járt volna a Győrnek, de az sem befolyásolta volna a meccs végeredményét.

A magyar csapat végül 29-27-re kapott ki, így még nem mondhatja el magáról, hogy továbbjutott a csoportból.

Eredmény – női kézilabda-BL, 5. forduló
Hypo Niederösterreich – Győri Audi ETO KC 29-27 (15-13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik